Jesus (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (186.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia (del 25)
Inläsare
Per Juhlin
Utgivningsdatum
2021-03-02
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177895985

Jesus Ljudbok

(25 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-03-02

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Jesus - historiens mest kända individ - finns det mer att skriva om honom? Javisst, anser historikern Dick Harrison, särskilt om man vänder på perspektiven och ställer frågor som är intressanta för nutidsmänniskan.

Att Jesus har tillägnats fler biografiska verk än någon annan historisk gestalt är på samma gång självklart som obegripligt. Självklart, eftersom den rörelse han drog igång utvecklades till världens största religion. Obegripligt, eftersom vi har så få säkra biografiska uppgifter om honom. De äldsta källorna, från aposteln Paulus tid, nämner endast några få detaljer om hans liv och lära. Källorna i Nya testamentet är källkritiskt sett besvärliga att hantera.

I sin bok skildrar Dick Harrison den historiska personen Jesus - han som kom från Nasaret, var verksam i Galileen, hamnade i bråk med de styrande i Jerusalem och avrättades i relativt ung ålder. Men författaren resonerar även kring fundamenten i kristendomen - uppståndelsen, himmelsfärden, miraklen - finns det något historiskt belägg för detta?

Jesus är en problematiserande, kunnig levnadsteckning över en av världshistoriens mest omdebatterade människor. Det är upp till läsaren att avgöra om problemen får sin lösning och om författaren bringar nytt ljus över Jesu liv och gärning. Eller som objektet för denna bok själv skulle ha konstaterat, "sök, så skall ni finna".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jesus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven
    Molly, 25 februari 2024

    Mycket bra och välskriven bok. Fängslande och intressant att lyssna på.

  2. Kanon!
    -, 24 januari 2024

    Mycket underhållande och samtidigt informativ, mycket läsvärd! Väl spenderade timmar

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison