Jesus (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2021-05-19
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177895992

Jesus E-bok

Världens dramatiska historia

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-05-19

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Jesus - historiens mest kända individ - finns det mer att skriva om honom? Javisst, anser historikern Dick Harrison, särskilt om man vänder på perspektiven och ställer frågor som är intressanta för nutidsmänniskan.

Att Jesus har tillägnats fler biografiska verk än någon annan historisk gestalt är på samma gång självklart som obegripligt. Självklart, eftersom den rörelse han drog igång utvecklades till världens största religion. Obegripligt, eftersom vi har så få säkra biografiska uppgifter om honom. De äldsta källorna, från aposteln Paulus tid, nämner endast några få detaljer om hans liv och lära. Källorna i Nya testamentet är källkritiskt sett besvärliga att hantera.

I sin bok skildrar Dick Harrison den historiska personen Jesus - han som kom från Nasaret, var verksam i Galileen, hamnade i bråk med de styrande i Jerusalem och avrättades i relativt ung ålder. Men författaren resonerar även kring fundamenten i kristendomen - uppståndelsen, himmelsfärden, miraklen - finns det något historiskt belägg för detta?

Jesus är en problematiserande, kunnig levnadsteckning över en av världshistoriens mest omdebatterade människor. Det är upp till läsaren att avgöra om problemen får sin lösning och om författaren bringar nytt ljus över Jesu liv och gärning. Eller som objektet för denna bok själv skulle ha konstaterat, "sök, så skall ni finna".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jesus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jesus liv som predikant
    Weine Sivertsson, 1 oktober 2023

    Mycket intressant historia om Jesus, uppväxt och livshistoria. Baserad på beskrivningar av verkliga händelser, utan religiösa vinklingar. Bra bok läs den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison