Che Guevara (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Biografi
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2021-10-04
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 134 x 16 mm
Vikt
282 g
SAB
Lz Guevara, Ernesto,Kqchaa.56
ISBN
9789177896036
Che Guevara (häftad)

Che Guevara

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-10-04
189
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Född i Argentina, revolutionär på Kuba och avrättad i Bolivia - historien om Che Guevara är berättelsen om en rebell som inte lät sig begränsas av nationsgränser. Driven av kommunistisk övertygelse blev han en entreprenör i uppror med hela världen som arbetsplats.

Che Guevara var Fidel Castros närmaste man i revolutionen på Kuba. Men han nöjde sig inte med det utan fortsatte kampen mot förtryck och fattigdom i andra länder. Efter sin död vid 39 års ålder blev Che Guevara en förebild för många - både som revolutionär frihetskämpe och populärkulturell ikon. Den glorifierade bilden har emellertid en mörk baksida. När han stod inför exekutionspatrullen den 9 oktober 1967 hade han hundratals politiska fångars död på sitt samvete.

Historikern Dick Harrison berättar den spännande historien om Che Guevaras förvandling från att vara en sympatisk och lätt astmatisk läkare, som upprördes av förtrycket i Sydamerikas diktaturer, till att bli en hänsynslös gerillaledare och ideolog.

I bokserien Biografi porträtteras personer som varit med och format vår myllrande historia. I böckerna möter vi historiska megakändisar vars berömdhet färdats genom årtusenden, eller profiler som varit betydelsefulla för sitt land och dess utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Che Guevara
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Che Guevara. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Che Guevara
    Lotta Ryttgens , 14 december 2021

    Mycket spännande och intressant. Fick lära mig mycket om gerillakrigaren Che Guevara och om människan bakom myten. Också intressant om utvecklingen på Kuba och det viktiga händelseförloppet när det gällde världspolitiken. Che Guevara var en enastående person bortsett från vad man tycker om hans politiska och samhälleliga ideal.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison