Den perfekta konflikten (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
503
Utgivningsdatum
2021-05-03
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789177896654
Den perfekta konflikten (e-bok)

Den perfekta konflikten (e-bok)

Israel-Palestinafrågan inifrån

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-05-03
159
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
I Den perfekta konflikten skildrar Johan Berggren ? tidigare rådgivare till Tony Blair och stabschef vid Kvartetten i Jerusalem ? vår tids mest svårlösta konflikt.

Boken bygger på författarens erfarenheter från fyra år i konfliktens fysiska epicenter, från tjänstgöring och resor runt om i Israel, Västbanken, Gaza och regionen samt ett sextiotal intervjuer med allt ifrån religiösa israeliska bosättare till radikala palestinier. Berättelsen, som blickar både bakåt och framåt, kombinerar historiska skildringar, initierade politiska analyser och personliga betraktelser.

Här beskrivs en närmast perfekt konflikt ? territoriell, existentiell, religiös ? med två sidor som båda ser sig som offer, som tolkar historien diametralt olika och som misstror varandra fundamentalt. Men kan en historia av krig och lidande förbytas i en ljusare framtid och vilka är vägarna bort från politiska låsningar och ständiga våldscykler?

Författaren avhandlar USA:s och arabvärldens roll, men också Sveriges historiska engagemang i frågan och förutsättningarna att spela en roll igen. De två relativt okända svenskarna Emil Sandström och Paul Mohn träder fram ur skuggorna, som avgörande för Israels grundande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »