Den perfekta konflikten (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
503
Utgivningsdatum
2021-05-05
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177896654

Den perfekta konflikten E-bok

Israel-Palestinafrågan inifrån

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-05-05

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I Den perfekta konflikten skildrar Johan Berggren - tidigare rådgivare till Tony Blair och stabschef vid Kvartetten i Jerusalem - vår tids mest svårlösta konflikt.

Boken bygger på författarens erfarenheter från fyra år i konfliktens fysiska epicenter, från tjänstgöring och resor runt om i Israel, Västbanken, Gaza och regionen samt ett sextiotal intervjuer med allt ifrån religiösa israeliska bosättare till radikala palestinier. Berättelsen, som blickar både bakåt och framåt, kombinerar historiska skildringar, initierade politiska analyser och personliga betraktelser.

Här beskrivs en närmast perfekt konflikt - territoriell, existentiell, religiös - med två sidor som båda ser sig som offer, som tolkar historien diametralt olika och som misstror varandra fundamentalt. Men kan en historia av krig och lidande förbytas i en ljusare framtid och vilka är vägarna bort från politiska låsningar och ständiga våldscykler?

Författaren avhandlar USA:s och arabvärldens roll, men också Sveriges historiska engagemang i frågan och förutsättningarna att spela en roll igen. De två relativt okända svenskarna Emil Sandström och Paul Mohn träder fram ur skuggorna, som avgörande för Israels grundande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den perfekta konflikten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Oerhört viktig bok
    -, 5 januari 2024

    Denna bok är den största ögonöppnaren jag upplevt de senaste åren. Israel-Palestina konflikten var för mig så svår att förstå. Författaren gör en fantastiskt genomgång av denna konflikt ifrån många perspektiv. Helt otroligt välskriven. Läs boken!

Visa alla 1 recensioner