Äldreboendet Pärleporten (inbunden) Äldreboendet Pärleporten
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kvarteret Kronan (del 3)
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2022-10-17
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 21 mm
Vikt
399 g
SAB
Hc
ISBN
9789177896708
Äldreboendet Pärleporten (inbunden)

Äldreboendet Pärleporten

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-10-17
79 239 Du sparar 160 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
På äldreboendet Pärleporten känner Vera Liljeqvist att hon vid 87 års ålder äntligen har hittat hem. Hela boendet är i behov av renovering men det är inte så viktigt när man har hittat vänner för livet. Vera och de andra på äldreboendet gör det bästa av situationen. De pysslar i växthuset, fikar nybakta saffransbullar och dricker specialkryddad snaps. Ända tills en råttinvasion tvingar dem att tillfälligt flytta ut.

För att lugna hyresgästerna fortsätter vårdbiträdet Birk att repetera årets luciatåg mitt i flyttkaoset. Vera inser att cheferna på äldreboendet döljer mer än bara råttor och mögelfläckar. Om hon inte avslöjar deras planer kan boendets traditionsenliga julfirande och resten av hennes liv ödeläggas. Till sin hjälp tar hon den neurotiske men godhjärtade Birk.

Sara H. Olsson och Lilly Emme fortsätter serien om kvarteret Kronan med ytterligare en varm feelgoodroman om vänskap över generationsgränserna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Äldreboendet Pärleporten
 2. +
 3. Bokförlaget Gyllendufva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokförlaget Gyllendufva av Lilly Emme, Sara H Olsson (pocket).

Köp båda 2 för 126 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Äldreboendet Pärleporten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Med humor och värme
  Frolids_bokhylla, 5 februari 2023

  På äldreboendet Pärleporten bor Vera som trivs med tillvaron sen hon kom dit. Boendet behöver en renovering, men både grannarna och personalen är bra. Och så har hon en hemlig vän på rummet.
  Lagom till julstöket, stängs boendet pga. råttor och renovering, som drar ut på tiden och Vera känner att allt kanske inte står rätt till. Tillsammans med Birk, som har enorm bacillskräck, så måste de avslöja vad som egentligen händer.

  Tredje boken om kvarteret Kronan är lika fartfylld, humoristisk och varm som de tidigare.

 2. Helt underbar bok
  veronicas_bok_bak_liv, 16 december 2022

  Vera 87 år bor på äldreboende Pärleporten och känner att hon hittat hem. Nyfunna vänner har hittats, de pysslar i växthuset, fikar och dricker specialkryddad snaps. Boendet är i stort behov av renovering men först när boendet har fått en invasion av råttor får de flytta ut. Vera inser snart att cheferna på boendet döljer något och hon tar hjälp av vårdbiträdet Birk.

  Detta är del tre i serien om kvarteret Kronan. Enligt mig en helt underbar bok, den är varm, mysig och underhållande. ... Läs hela recensionen

 3. Humor med djup och kärlek
  @bettan_bokprataren (Örebro), 17 november 2022

  Sara H. Olsson och Lilly Emme fortsätter serien om kvarteret Kronan med ytterligare en varm feelgoodroman om vänskap över generationsgränserna.
  Snacka om en skruvad skildring av ett äldreboende men som jag gillade den. Den har gett mig massor av skratt och fniss vilket verkligen behövs i dessa tider.

  Birk är en underbar karaktär som egentligen är ganska tragisk men som författarparet med varsam hand gör till en helt underbar och en karaktär att gilla.
  Lilla musen med det emi... Läs hela recensionen

 4. Spännande och upplyftande feelgood!
  @kickiskriver (Gnesta), 1 november 2022

  Äldreboendet Pärleporten är den tredje delen i Lilly Emme och Sarah H. Olssons bokserie Kvarteret Kronan. Men böckerna är tämligen fristående, då de kretsar kring olika karaktärer och problem. Personer från de andra böckerna kan dock skymta förbi ibland, vilket blir som en trevlig liten vinkning till de andra berättelserna.

  Den här boken utspelar sig på ett äldreboende som är i akut behov av renovering. Chefen lovar att renovera om föreståndarna för äldreboendet fixar med ett annat ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna