Midnight Atlanta (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2021-05-29
Förlag
Historiska Media
Översättare
Annika Sundberg
ISBN
9789177896876
Midnight Atlanta (e-bok)

Midnight Atlanta E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-05-29

Styckköp

152

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den före detta polisen Tommy Smith tillbringar en sen kväll på redaktionen för USA:s enda dagstidning för svarta. Efter en stunds arbete somnar han men väcks av ett pistolskott. På våningen ovanför har chefredaktören Arthur Bishop mördats. När de vita poliserna kommer till mordplatsen kastar de anklagande blickar på Smith, någon annan finns inte i tidningshuset.

För att rentvå sig själv börjar Smith undersöka den story Bishop arbetade med. Han inser snart att chefen var något farligt på spåren.Samtidigt försöker Smiths före detta kollegor Lucius Boggs och Joe McInnis hitta den skyldige, även om de saknar befogenhet att utreda mord. Runtomkring dem växer spänningarna i takt med att den unge pastorn Martin Luther King skapar stora rubriker.

Thomas Mullen är tillbaka med den tredje delen i sin serie om Boggs och Smith ? den här gången präglas staden av Rosa Parks bussprotester och Martin Luther Kings popularitet. Midnight Atlanta är en skrämmande och gripande kriminalroman om bottenlös rasism, djupa orättvisor och motstånd som växer sig allt starkare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mullen Thomas

  • Darktown

    Mullen Thomas

    Hyllad kriminalroman som skildrar det rasistiska Södern. Atlanta 1948. På ena sidan tågrälsen ligger det rika, vita grannskapet och på andra sidan ligger Darktown. Här bor nästan bara afroamerikaner och det är detta område som stadens första svart...

  • Vit eld

    Mullen Thomas

    Atlanta 1950. Poliserna Boggs och Smith har fullt upp i sitt överbefolkade och osäkra Darktown. Eftersom de tillhör den svarta polisstyrkan har de ytterst begränsade befogenheter men de gör sitt bästa för att hålla området säkert. Rasmotsättningar...