Infiltratörerna. En historia om kärlek och motstånd (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (365.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2021-10-27
Förlag
Historiska media
Översättare
Hans Dalén
ISBN
9789177897248

Infiltratörerna. En historia om kärlek och motstånd Ljudbok

(5 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2021-10-27

Styckköp

129
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
På ytan var det älskande paret två lojala tjänstemän inom den nazistiska förvaltningen. Harro kom från en konservativ preussisk familj och hade fått arbete vid det tyska luftfartsministeriet. Hans hustru Libertas kom att arbeta inom Joseph Goebbels propagandaministerium. Till det yttre var de båda ett kärlekspar som hade träffats 1934 under en segelutflykt på en sjö utanför Berlin. Men i hemlighet byggde paret upp ett underjordiskt nätverk som samlade över hundra män och kvinnor, motståndare till den nazistiska terrorn. Harro såg till att hemligstämplade dokument från Luftwaffe hamnade i Sovjetunionen, Libertas samlade fotografiska bevis för tyska krigsbrott.

När Gestapo så småningom kom infiltratörerna på spåren beslutade sig den rasande Hitler och hans hantlangare för att inte bara straffa dissidenterna, de skulle också utplånas från historiens minne. Det lyckades nästan.

I den internationellt hyllade författaren Norman Ohlers bok får vi följa det älskande paret i deras underjordiska kamp mot den brutala nazistiska regimen. Författaren har fått tillgång till opublicerade dagböcker, brev och handlingar ur Gestapos arkiv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Norman Ohler