Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2022-03-14
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 132 x 14 mm
Vikt
255 g
SAB
K.46
ISBN
9789177897422

Kampen om Afrika : den europeiska koloniseringen

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2022-03-14
180
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
År 1870 inskränkte sig de europeiska intressena i Afrika till ett litet antal, mestadels kustnära områden, bara några procent av kontinentens yta. Afrikas inland var okänt och ansågs vara både farligt och ointressant. Men inom bara några decennier skulle Europas stormakter ha delat upp kontinenten mellan sig och deras flaggor vajade från norr till söder, öst till väst.

Hur kom det sig att Europa så plötsligt och snabbt koloniserade Afrika? Vilka strategiska avväganden föregick kapplöpningen om den afrikanska kontinenten och hur såg händelseförloppet ut? Vilka konsekvenser fick koloniseringen för dels stormakternas inbördes relation, dels Afrika och dess befolkning?

Kampen om Afrika beskriver den dramatiska och ofta brutala kapplöpning mellan Europas stormakter som under bara några decennier i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet tillintetgjorde afrikanska samhällens möjligheter till självbestämmande. Andreas Karlsson berättar på ett målande och tillgängligt sätt vad som låg till grund för koloniseringen, hur den gick till och vad den fick för konsekvenser.

Boken ingår i serien Världens dramatiska historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kampen om Afrika : den europeiska koloniseringen
  2. +
  3. Röda khmererna : Pol Pots revolution i Kambodja

De som köpt den här boken har ofta också köpt Röda khmererna : Pol Pots revolution i Kambodja av Peter Fröberg Idling (häftad).

Köp båda 2 för 353 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andreas Karlsson