Civilisationens uppkomst (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-10-04
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 132 x 14 mm
Vikt
256 g
SAB
K.2
ISBN
9789177897781

Civilisationens uppkomst

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-10-04
180
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vilka var de första tecknen på människans vilja att forma sin tillvaro här på jorden? I Civilisationens uppkomst tar Dick Harrison oss med på en lärd och nyfiken tur genom historien. Med avstamp i såväl mytologi som vetenskap guidas vi från våra äldsta förföders tid till högkulturernas blomstring mellan 4000 och 2000 f.Kr.

Berättelsen inbjuder till reflektioner kring de stora frågorna om vad som lett till vad, och vad som varit orsak och verkan - jordbruk, boskapsskötsel, hantverk och handel. Men författaren zoomar samtidigt in på detaljer att förundras över, som att sjudagarsveckan slog igenom i Mesopotamien redan omkring 2300 f.Kr. och att den äldsta kända notskriften nedtecknades på 1400-talet f.Kr.

"Människan är, som historisk samhällsvarelse betraktad, trög och konservativ", konstaterar Dick Harrison. Förändringar tar tid men när kulturen väl börjat utvecklas kommer innovationerna allt tätare.

Bokserien Världens dramatiska historia tar upp fängslande händelser ur världshistorien. Författarna återger med engagemang och stor kunskap de personer och skeenden som varit med och förändrat historien. Med sitt nätta format och sidomfång erbjuder böckerna i serien utmärkt läsning för alla med ett intresse för historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Civilisationens uppkomst
 2. +
 3. Världens sju underverk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens sju underverk av Dick Harrison (häftad).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Civilisationens uppkomst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dick Harrison borde användas i gymnasiet
  Owe Ringdahl, 25 maj 2022

  Dick Harrison är en av få svenska akademiska historiker som har en sällsynt stor förmåga att berätta
  historia på ett populärt sätt utan att göra avkall på fakta och källkritik. Hans språk och berättarförmåga
  gör hans böcker lättillgängliga för alla. De borde användas i gymnasiernas historieundervisning efter som goda historiekunskaper krävs för att förstå sin egen tid som sker i världen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison