En sekund är jag evig (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2021-06-23
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
210 x 135 x 23 mm
Vikt
450 g
Komponenter
Paperback
SAB
Hc
ISBN
9789177897941

En sekund är jag evig

Häftad,  Svenska, 2021-06-23
249
  • Specialorder (osäker tillgång). Skickas från oss inom 11-20 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Maria Gustavsdotter har funnit sin nisch i historiska romaner som ger kvinnornas liv berättarordet och hon berättar så att man får ypperligt svårt att lägga ifrån sig boken ... En sekund är jag evig är komponerad för spänning. Den varvar berättelsen om 1700-talets Annika från Lund med den om Birgitta, som 300 år senare reser till Lund för att röja ur sin avlidna mors lägenhet.« Bohusläningen

»En intressant, inkännande men inte sentimental skildring av två kvinnors liv som trots de stora tidsavstånden har en hel del gemensamt. Krigsåren och den tidens vardagsliv beskrivs också kunnigt - en bok att läsa!« BTJ

Maria Gustavsdotter når ut till en allt större läsekrets med sina uppskattade historiska romaner. För första gången skriver hon nu en roman som utspelar sig både i historisk tid och i nutid.

I En sekund är jag evig möter vi bibliotekarien Birgitta som reser till Skåne för att ordna med sin mors begravning och städa ur föräldrarnas gamla lägenhet. Hon borde ha fullt upp med allt det praktiska men istället tillbringar hon dagarna med att läsa sin fars efterlämnade papper. Birgittas bror är mest intresserad av den gamla värjan från 1700-talet, som är förknippad med en familjemyt. Finns det kanske ett korn av sanning i den?

Parallellt med denna historia möter vi Annika år 1717, vars mor oväntat dör. Hon blir tvungen att lämna sitt hem och skapa sig ett nytt liv. Men vart ska en flicka ta vägen i Karl XII:s Sverige?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En sekund är jag evig
  2. +
  3. Från din syster Lovisa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från din syster Lovisa av Maria Gustavsdotter (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Gustavsdotter