Klart skepp! : svenska flottan i krig och fred under 500 år (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sjöhistorisk årsbok
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2022-06-02
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Prcd:k,Sb
ISBN
9789177899648
Klart skepp! : svenska flottan i krig och fred under 500 år (inbunden)

Klart skepp! : svenska flottan i krig och fred under 500 år

Inbunden,  Svenska, 2022-06-02
329
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Klart skepp! : svenska flottan i krig och fred under 500 år Kan levereras innan julafton
År 1522 köpte Gustav Vasa ett antal örlogsfartyg från Hansastaden Lu beck och tog dem till Sverige. Det blev startskottet för den svenska flottan. Militära styrkor till sjöss hade funnits tidigare men de hade organiserats av olika aktörer: kungen, riksföreståndaren, höga adelsmän och biskopar, men även av städerna och bönderna. Nu skulle försvaret istället organiseras och ledas av centralmakten. Det ledde till att Sverige fick en särställning i Östersjön.

Den 7 juni 2022 firar den svenska flottan 500 år. Många omvälvande världshändelser har präglat flottans historia, och i Klart skepp! ges de liv. Vi deltar i sjöslag och maktstrider, beundrar skeppsbyggeri och galjoner samt analyserar teknikens, handelns och politikens roll. Inte minst dyker vi ner i havet och utforskar vrakens vidunderliga värld. Vi mäter maktfullkomliga kungar och egensinniga amiraler, hjältemodiga kvinnor och missförstådda militärer, visionära samlare och gossar i sjömanskostym. Och så tar vi oss en blick in i framtiden.

Klart skepp! är Sjöhistoriskas Vänners årsbok 2022-2023 och är rikt illustrerad med foton, målningar och kartor. Genom femton vitt skilda texter träder en fascinerande berättelse fram - berättelsen om flottans roll i Sveriges historia; om havet, människorna och makten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klart skepp! : svenska flottan i krig och fred under 500 år
  2. +
  3. Sjömakt och sjöfolk : den svenska flottan under 500 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjömakt och sjöfolk : den svenska flottan under... av Lars Ericson Wolke, Annasara Hammar (inbunden).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »