Klart skepp! : svenska flottan i krig och fred under 500 år (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sjöhistorisk årsbok
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2022-06-02
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
248 x 210 x 21 mm
Vikt
951 g
SAB
Prcd:k,Sb
ISBN
9789177899648
Klart skepp! : svenska flottan i krig och fred under 500 år (inbunden)

Klart skepp! : svenska flottan i krig och fred under 500 år

Inbunden Svenska, 2022-06-02
264
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
År 1522 köpte Gustav Vasa ett antal örlogsfartyg från Hansastaden Lu beck och tog dem till Sverige. Det blev startskottet för den svenska flottan. Militära styrkor till sjöss hade funnits tidigare men de hade organiserats av olika aktörer: kungen, riksföreståndaren, höga adelsmän och biskopar, men även av städerna och bönderna. Nu skulle försvaret istället organiseras och ledas av centralmakten. Det ledde till att Sverige fick en särställning i Östersjön.

Den 7 juni 2022 firar den svenska flottan 500 år. Många omvälvande världshändelser har präglat flottans historia, och i Klart skepp! ges de liv. Vi deltar i sjöslag och maktstrider, beundrar skeppsbyggeri och galjoner samt analyserar teknikens, handelns och politikens roll. Inte minst dyker vi ner i havet och utforskar vrakens vidunderliga värld. Vi mäter maktfullkomliga kungar och egensinniga amiraler, hjältemodiga kvinnor och missförstådda militärer, visionära samlare och gossar i sjömanskostym. Och så tar vi oss en blick in i framtiden.

Klart skepp! är Sjöhistoriskas Vänners årsbok 2022-2023 och är rikt illustrerad med foton, målningar och kartor. Genom femton vitt skilda texter träder en fascinerande berättelse fram - berättelsen om flottans roll i Sveriges historia; om havet, människorna och makten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klart skepp! : svenska flottan i krig och fred under 500 år
  2. +
  3. Sverige och första världskriget : maritima perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverige och första världskriget : maritima pers... av Henrik Alexandersson, Irene Andersson, Mirja Arnshav, Anne Hedén, Fredrik Kämpe (inbunden).

Köp båda 2 för 584 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »