Pachinko (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2018-09-25
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Lars Ahlström
Originaltitel
Pachinko
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
236 x 165 x 45 mm
Vikt
889 g
SAB
Hce
ISBN
9789177950677
Pachinko (inbunden)

Pachinko

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-09-25
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hyllad historisk roman om tillhörighet och utanförskap.

I en liten fiskeby i Yeongdo, Korea föds 1911 Sunja, den efterlängtade dottern till fattiga men stolta föräldrar. Men när Sunja blir gravid med en gift yakuza hotar hela familjens tillvaro att falla samman. När Isak, en kristen tuberkulosdrabbad präst, ber om Sunjas hand uppenbarar sig en lösning ett nytt liv i Japan som hans hustru. I ett främmande land där hon inte känner någon och inte pratar språket måste hon finna styrkan att skapa sig ett nytt hem, och göra de uppoffringar som krävs för att överleva.

Med breda penseldrag målar Min Jin Lee en myllrande fresk över exiltillvarons smärtpunkter sedda genom en familj som sveps med i efterverkningarna av historiens skoningslösa vingslag.

Pachinko är en episk berättelse om familj, identitet, kärlek, död och överlevnad som spänner över fyra generationer och flera årtionden. Den fick ett jublande mottagande när den kom ut i USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pachinko. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Stark historisk roman
    EFH, 8 januari 2019

    Romanen ger en intressant, men också en ganska upprörande inblick i förhållandet mellan Japan och Korea under 1900-talet. Den politiska och kulturella utvecklingen beskrivs genom att man får följa en familjs öden under flera generationer. Handlingen är tillräckligt bra för att man som läsare ska vilja följa den till slutet. Det som gav mig mest behållning är miljöskildringarna och beskrivningen av hur eländigt koreanerna haft det under japanskt och kommunistiskt styre. Författaren har uppenbarligen gjort ett mycket omfattande researcharbete.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Min Jin Lee