Under två timmar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2019-04-15
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
158 g
SAB
Hc
ISBN
9789177951261
Under två timmar (pocket)

Under två timmar

Pocket Svenska, 2019-04-15
55
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Under två timmar är ett varmt och humoristiskt samtidsdrama. Det utspelar sig i Göteborg och skildrar hur långt en vuxen människa egentligen är beredd att gå för att passa in, för att vara någon som betyder något. För betyder något gör man ju bara om man är en sådan som tar ansvar för sin kropp och håller den i trim, genom att satsa hårt och göra som alla andra. Springa långt, snabbt och helst dagligen! Staffan är inte en sådan man. Han tränar inte alls och därmed är han också ansvarslös. Totalt betydelselös, enligt honom själv. Någonstans bland blöjbyten, fotbollsträningar de alltför långa, grå myndighetskorridorerna på Migrationsverket har han tappat bort sig själv den status han en gång hade. Nu är det dags att ändra på det. Staffan bestämmer sig för att göra det som alla andra gör. Han ska springa Göteborgsvarvet och han ska göra det med bravur på under två timmar.

I Under två timmar får läsaren följa Staffan på den slingriga, vindlande vägen mot att åter bli någon att räkna med. Hans strävan går överstyr och får honom att gå över gränser han tidigare i livet aldrig ens kommit i närheten av. Det blir förödande, både för honom själv och hans omgivning. Han riskerar att förlora allt han hade från början.

Hanna Landahl debuterade 2016 med Välkommen till Himmelsta, för vilken hon nominerades till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris 2017.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Under två timmar
 2. +
 3. Holländarn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Holländarn av Birgitta Bergin (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hanna Landahl

 • Förlåt för hålet

  Hanna Landahl

  Tioåriga Aston bor med sin morfar, eftersom hans mamma reser runt och skriver artiklar om alla orättvisor som finns i världen. Han saknar sin mamma och vet inte vad han ska göra med allt han känner. När dessutom bästisen Hugo är elak, karvar Aston...

 • Välkommen till Himmelsta

  Hanna Landahl

  Himmelsta är en liten ort någonstans på den svenska landsbygden som långsamt håller på att avbefolkas. Invånarnas mer eller mindre inrutade liv förändras när kommunen öppnar ett boende som ska ta emot tre ensamkommande flyktingbarn. Det rör upp st...

Bloggat om Under två timmar