Dödstvätterskan (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2019-01-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Leo Gefvert
Originaltitel
Dødevaskeren
Dimensioner
180 x 115 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Hce
ISBN
9789177951285
Dödstvätterskan (pocket)

Dödstvätterskan

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2019-01-14
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Dödstvätterskan är en stark och extrem berättelse om en utsatt flickas liv, om hederskultur och mäns våld mot kvinnor. Ett kontroversiellt ämne som är brinnande aktuellt även i Sverige. Denna debut gjorde sensation i Danmark. Sara Omar fick till och med hålla nyårstal för det danska folket. Hon skriver modigt och personligt om ett samtidens kvinnoöde. En berättelse som bygger på Omars egna erfarenheter.

I en vindpinad by i Kurdistan föds en flicka som får namnet Frmesk. Faderns vrede väcks. Han önskade sig aldrig en dotter. Hon är dessutom född med vitt hår. Är det ett tecken från Allah? Är hon välsignad eller förbannad? Frmesks farmor insisterar på att hon könsstympas omedelbart, men hennes mamma fruktar att hon är för liten och svag för att överleva ingreppet. När makens våldsamma beteende och hot mot flickan blir värre ser mamman ingen annan utväg än att gömma Frmesk hos morföräldrarna. Mormodern är dödstvätterska. Hon har den skamfyllda uppgiften att ta hand de kvinnolik som ingen annan vill begrava, kvinnor som mördats på grund av att det ansetts ha smutsat ner familjens och heder. Trots ett kärleksfullt hem, visar det sig omöjligt att skydda Frmesk mot det fysiska och psykiska våld som oundvikligen sprider sig i ett Kurdistan fyllt av krig, folkmord och hat. Sara Omar (född 1986) är dansk-kurdisk. Hon är doktorand i statsvetenskap och sitter i styrelsen för flera av Danmarks kvinnoorganisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dödstvätterskan
  2. +
  3. Små stora saker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Små stora saker av Jodi Picoult (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dödstvätterskan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Måtte vi krossa patriarkatat i världen
    Sussi, 6 februari 2019

    Intressant och skrämmande skildring som får en att fundera över patriarkaliska församlingar i stort, vad de gör med oss. Måtte det goda vinna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Omar

Bloggat om Dödstvätterskan