Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2021-08-13
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Turesson, Roger (foto)
Dimensioner
235 x 157 x 29 mm
Vikt
808 g
SAB
Lz Thunberg, Greta,Uh
ISBN
9789177951742
Gretas resa (inbunden)

Gretas resa

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-08-13
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
När en ikon föds

Det startar med en ensam skolstrejk i augusti 2018 och blir till en rörelse som spänner över hela världen. Det här är en bild av Gretas märkvärdiga resa från att vara en tystlåten 15-åring som just överlevt en depression till att bli en av världens främsta politiska opinionsbildare. En person synonym med kampen för att få makthavarna att behandla klimatkrisen som en kris. En världskändis. Hur kunde det bli så? Vad hände från denna augustidag fram till nu?

Journalisten Alexandra Urisman Otto och fotografen Roger Turesson fick en exklusiv möjlighet att vara i Gretas närhet längs vägen. De reste med henne på tåg i Tyskland, i elbil genom Nebraska, till havs i den portugisiska gryningen. Boken fångar Gretas resa och ger en inblick i hur också författarna har förändrats av att ta till sig vad klimatkrisen handlar om och vilka konsekvenser som väntar. Det är en rikt illustrerad resa med unika bilder och flera av Gretas viktigaste tal.

Alexandra Urisman Otto (f. 1986) och Roger Turesson (f. 1956) är båda verksamma på Dagens Nyheter. Under hösten 2018 gjorde de ett reportage om en ung och fortfarande relativt okänd svensk klimataktivist. När hennes resa tog fart följde de med. Alexandra är utbildad jurist, omskolad till journalist. Efter att tidigare ha granskat rättsfall och intervjuat politiker, är hon nu klimatreporter. Roger utsågs till Årets pressfotograf 2019 och en av hans bilder på Greta Thunberg blev vid samma tillfälle Årets bild. Han har besökt Nordkorea två gånger, dokumenterat Sovjetunionens fall, krigen i Mellanöstern, Tjetjenien och det forna Jugoslavien
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gretas resa
  2. +
  3. Greta Thunberg: Er tystnad är nästan värst av allt - berättelsen om hur en tonåring startade en världsrörelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Greta Thunberg: Er tystnad är nästan värst av a... av Anders Hellberg (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Gretas Weg

    Roger Turesson, Alexandra Urisman Otto

    Der Name Greta Thunberg sagt jedem etwas - hier kommt das allererste Buch, das ihre engagierte Reise für das Klima mit zahlreichen Bildern und Anekdoten vielfältig illustriert und das uns nachdrücklich einlädt, es ihr nachzutun. Uns bleiben noch k...