I oxögat (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Glasbruksserien (del 1)
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2020-03-03
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
216 g
SAB
Hc
ISBN
9789177952954
I oxögat (pocket)

I oxögat

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2020-03-03
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kärlek, kamp och förändring i glasbrukens gryningstid

Året är 1741 och förändringens vindar blåser över Dåvedshult i Ekeberga socken i och med beslutet att uppföra ett glasbruk, som ska komma att bära namnet Kosta. I den småländska bygden lever drängen Eskil, med särskilt handlag för timrande, och pigan Sissel, som drömmer om en annan tillvaro. Deras vägar korsas en midsommarnatt och livet ställs på ända, men kanske kan glasbruket innebära början på något nytt, något bättre? I oxögat är en berättelse om att vara född fattig, om att sträva efter ett självständigt och bättre liv, om en dramatisk förlossning, om konflikten mellan kyrka och folktro, mellan manligt och kvinnligt, mellan bondebefolkning och obesuttna och om hur en glasmanufaktur bryter upp gamla strukturer. Det är framförallt en historia om två individer, om deras kärlek och bekymmer, hopp och förtvivlan, och kamp för att få behålla sitt hem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I oxögat
 2. +
 3. Kvinnan med stjärnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnan med stjärnan av Pam Jenoff (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I oxögat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Livsvillkor på 1700-talet.
  Siv Ernryd, 24 februari 2021

  Intressanta personbeskrivningar. Livsvillkoren för de olika samhällsstånden. Sissels drömmar om en bättre tillvaro. Konflikten mellankyrka och folktro. Kärleken mellan Sissel och Eskil

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ida Andersen

 • Världens kortaste antologi

  Ida Andersen, Tomas Bannerhed, Helena Boberg, Jonas Gren, Hanna Hallgren

  Fjorton opublicerade dikter av fjorton samtida svenska författare. Nummer 13. Svavel är en skriftserie. Alltid sexton sidor koncentrerad högklassig litteratur.

 • Här slutar allmän väg

  Ida Andersen

  Femtonåriga Trine bor i en liten by i Småland. Det är 70-tal och tidens proggrörelse färgar starkt familjens liv. I skolan råder dock en helt annan anda. Att hennes danska pappa dessutom är bygdens provokativa konstnär, och svår på kvinnor gör det...