Tiden dödar långsamt (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2020-05-06
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Lisa Marques Jagemark
Originaltitel
Le temps est assassin
Vikt
266 g
SAB
Hce
ISBN
9789177953012
Tiden dödar långsamt (pocket)

Tiden dödar långsamt

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-05-06
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sommaren 1989, Korsika. Luften dallrar av hetta i den lilla semesterbyn som 15-åriga Clotilde och hennes familj, som har starka band till ön, besöker varje år. Men denna gång slutar semestern i tragedi när bilen de färdas i på en serpentinväg mellan berg och hav plötsligt sladdar och kraschar i en ravin. Clotilde är enda överlevande. 27 år senare återvänder hon till Korsika med sin man och tonårsdotter för att till slut försöka gå vidare efter tragedin. Men allt ställs på ända när hon får ett brev från sin mamma som Clotilde själv sett dö i bilolyckan. Vem är det som ligger bakom breven? Clotilde börjar göra efterforskningar, men även om hennes korsiska ursprung öppnar dörrar på ön ser vissa invånare helst att de förblir stängda. Hon upptäcker snabbt att det ligger mer bakom dödsolyckan än hon trott. Kan hennes mamma trots allt vara vid liv?

Michel Bussi (f 1965) är statsvetare och professor i geografi vid universitetet i Rouen. Han är en av de mest lästa författaren i Frankrike. På svenska finns även romanerna Trollsländan och Svarta näckrosor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tiden dödar långsamt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. nagelbitare

  I Bussis nya bok spelar Korsikas natur en stor roll.I mitt tycke litet för stor. Allt för många vilda vågor mot branta klippor,serpentinvägar o 4-timmars promenader i bergsterräng.Men karaktärerna är också fint skildrade o intrigen är intrikat så det räcker! Bussi håller stilen sedan förra boken och försöker hänsynslöst att förvirra läsaren in i det sista. Absolut läsvärd!

 2. Så bra! En toppenförfattare!
  Boktagen (Malmö), 26 november 2020

  En deckare, spänningsroman som fängslar. Långsamt vecklar ledtrådarna ut sig och du ser historiens röda tråd. Ville inte lägga boken ifrån mig och hade abstinens när jag läst färdigt.
  En ny favorit av Bussi!
  Rekommenderar även "Svarta näckrosor" och "Trollsländan" av samma författare.
  Äntligen en deckarförfattare med nya grepp!
  Har gått över till att läsa hans böcker på engelska, eftersom de svenska översättningarna verkar dröja.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Michel Bussi