På osannolika skäl (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2020-10-02
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
178 x 110 x 19 mm
Vikt
168 g
SAB
Oepb-c Lz Westlund, Ingemar
ISBN
9789177953043

På osannolika skäl

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2020-10-02
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Polisens teori: körde över henne med gräsklipparen

I september 2008 dödades Ingemar Westlunds fru Agneta av en älg men i flera månader efter händelsen var Ingemar själv misstänkt för att ha mördat sin fru med en åkgräsklippare. Nu skildras fallet i en dokumentär på TV4 och C More. Detta är Ingemars egen berättelse.

En höstdag 2008 hittas Agneta Westlund brutalt ihjälslagen på en strand i Loftahammar i Småland. Polisen griper snabbt maken Ingemar, som kämpar för att ta in att hans älskade hustru inte längre finns. Medan han försöker bearbeta sorgen påbörjas ett polisarbete som leder till misstanken att Ingemar har mördat sin fru med en åkgräsklippare och han anhålls, på sannolika skäl misstänkt för hennes död. Det blir början på en mardrömsliknande resa som varar ända till den spektakulära vändningen som avslöjas mer än ett år senare, när man inser att den som dödat Agneta inte var hennes make sedan 42 år utan en älg, något som aldrig tidigare skett i Sverige. Nyheten fick stor uppmärksamhet även utanför landets gränser och gav upphov till mängder av artiklar och tv-inslag.

Journalisten Hannes Dükler har i tätt samarbete med Ingemar och efter omfattande research och intervjuer med familjemedlemmar, vänner och polis som arbetade med fallet tecknat en bild av en utredning där man redan från början bestämt sig för vem som är den skyldige och därefter lagt alla resurser på att styrka sina egna teorier.

Det här är berättelsen om hur en vanlig man med ett välordnat liv och ett lyckligt äktenskap plötsligt förlorar allt sin älskade hustru, den ålderdom de planerat för tillsammans och inte minst sitt människovärde på det mest ofattbara sätt. Det handlar om förhastade slutsatser, en ensidig polisutredning och en åklagare med tunnelseende. Om hur lättvindigt vi kan iklädas rollen som förövare. Men det är också en skildring av Ingemars väg tillbaka till livet, om hur han mot alla odds lyckas resa sig och gå vidare omgiven av barn och barnbarn.

Hannes Dükler (f. 1973) debuterade skönlitterärt med novellerna Prao och Man vill bara vara lite ärlig i antologin Debut 2002. Han var initiativtagare, redaktör och medförfattare till antologin Uppdrag: Pappa och medverkade i uppföljaren Uppdrag: Familj. Journalist sedan 1992 och har varit chefredaktör för Nöjesguiden, filmkritiker i Göteborgs-Posten, redaktör för diverse tv-produktioner som lärare i journalistik och manusskrivande. Hannes bor i Vasastan med sambo och har två vuxna, relativt utflugna döttrar från ett tidigare förhållande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På osannolika skäl
  2. +
  3. Vilsna själars paradis : mina år i tantrasektens innersta krets

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vilsna själars paradis : mina år i tantrasekten... av Beatrice Karinsdotter (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hannes Dükler

  • De levande och de andra

    Hannes Dükler

    Dükler har skrivit en stämningsfull och bitvis kuslig roman i en vackert gestaltad skärgårdsmiljö så rik på dramatiskt stoff att det aldrig blir tråkigt. De levande och de andra är ett piggt inslag i den svenska spänningslitteraturen och en debutr...