Renegater (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (967.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Klas Östergren
Utgivningsdatum
2020-09-10
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177953135

Renegater Ljudbok

(57 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-10

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
1980 kunde man överallt, på bussar, tåg och i parker, se en roman med ljusgult omslag dominerat av en stor slips. Gentlemen stod det mitt i det gula. Den hade mötts av entusiastiska recensioner, och betraktades allmänt som en framgång. Men det var nog inte många som förstod att det här var en roman som skulle bli, och fortfarande är, en generationsmarkör, sällsynt levande för många läsare än i dag. En roman som fick många unga läsare att fascineras av romanens huvudperson Henry Morgan, mannen av värld med sin ärvda jättelägenhet på Hornsgatan i Stockholm, där natten är en ständig möjlighet. En i grunden mörk historia om vapenaffärer, mord och kidnappning, som hyllades för sin smittande berättarglädje.

Gentlemen fick en oväntad och bejublad fortsättning med Gangsters 2005, där Henry Morgans märkliga försvinnande i Gentlemen får sin förklaring. Och nu är det dags för final, med Renegater, Klas Östergrens hittills mäktigaste roman, kulmen på en av vår tids verkligt framstående romansviter. Berättaren, känd från de tidigare delarna, spejar ut över åkrarna från sin gård i södra Sverige. Det är våren 2018. En händelserik tid . På mycket långt avstånd ser han en gestalt som verkar på något sätt bekant. Mycket riktigt. Det är Henry Morgan. Han är på pilgrimsvandring genom Europa, från Wien och på väg upp till Lappland för att få träffa sin son. Och hans ankomst får naturligtvis konsekvenser.

Klas Östergren debuterade 1975 med romanen Attila, och har sedan dess givit ut tjugotalet romaner och samlingar med noveller och artiklar. Han har dessutom varit verksam som översättare av både prosa och dramatik, framför allt av Henrik Ibsens samtidsdramer - som samlats i två volymer - samt författare till film- och tv-manus, bland dem Gustav III:s äktenskap, Offer och gärningsmän och Soldater i månsken, de två senare i regi av Tomas Alfredson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Renegater. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En nödvändigvetsbok
  - (Växjö), 4 mars 2021

  Klas Östergren är en fenomenalt god berättare. Lyssnaren/läsaren gör resor i världar som glöder och sprakar av en fantasi och verklighetsmix.

 2. Bland det bästa jag har läst!
  -, 18 februari 2021

  Vilka historier, och Östergren läser jävligt bra!

 3. När läsupplevelsen är som bäst
  gunhilda, 9 februari 2021

  Orden flyter fram enkelt, smidigt och så självklart att man känner sig ett med berättelsen. Virtuos ordkonst i högsta klass. Och man blir nyfiken på och djupt engagerad i alla de människor och karaktärer som väver ihop det hela. Fint också att få höra författaren själv läsa och det gäller att hänga med i berättelsens många tids krumbukter. Perfekt att lyssna till under långa dagliga promenader.

 4. Sannskröna
  -, 6 december 2020

  Bra läser du och bra bra bra skriver du Klas Östergren. Tack för upplevelse!

 5. En stor upplevelse
  Sassa, 16 november 2020

  Det är en fantastisk bok, många små berättelser och utvikningar inom den
  övergripande ramberättelsen. Underbart förmedlat hur den gamle "rövaren" Henry Morgan växer fram i och ur Klas Östergren!
  Underbar berättarglädje, vackert språk, mycket humor; en mogen och eftertänksam författares hittills bästa verk - lysande bra och den förhöjs av hans egen uppläsning.
  Kort sagt - den var faktiskt en stor upplevelse.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Klas Östergren