Jävla karlar (ljudbok) NY
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (220.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gerhard Hoberstorfer
Utgivningsdatum
2023-09-01
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177953241
Jävla karlar (ljudbok)

Jävla karlar Ljudbok

(94 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-09-01

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Julen 1983 skakas en tvåplansvilla i skogarna utanför Norrköping av ett våldsamt bråk och en hemlighet trillar ut ur en mamma. En sjuårig pojke som heter Andrev får veta att hans pappa inte är hans pappa. Den riktiga bor i ett land långt bort och har hår ner till axlarna. Som en indian, säger mamman och tecknar mot armbågen för att pojken ska förstå. Det brusar i pojken för det är det bästa han har hört. Det känns som att han är pojken i en bok om en pojke som får veta att hans pappa är kung i ett magiskt land och att en ande ska komma för att ta med honom dit. Men det kommer inga andar, bara nya pappor som inte är hans.

Andrev Walden romandebuterar med en vild berättelse om att växa upp i spillrorna av 68-rörelsen, om mammor som står under köksfläkten och säger jävla karlar, om hur kärlek börjar och slutar, om en skalperad hamster men framför allt om män. Man hinner lära sig en del om denna besynnerliga art när man har sju pappor på sju år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Jävla karlar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rörande och underhållande
  -, 28 september 2023

  Andrev förmår skildra sitt pojkjag så att jag kan identifiera mig med honom, och känna allt det han upplever.

 2. Fantastisk bok
  Maria bergenman, 22 september 2023

  Väldigt bra bok. Ömsint berättad; både rörande, absurt rolig och hemsk.. Målande språk. Rekommenderas varmt! För en gångs skull lyssnade jag på den istället för att läsa. Uppläsningen var mycket bra.

 3. Tragisk
  -, 16 september 2023

  Intressant och tragisk berättelse om de män som vandrar genom Waldens barndom. Mamman har en förmåga att hitta gräsliga människor.

 4. Mycket läsvärd
  -, 12 september 2023

  Älskade den: språket, humorn, berättelsen. Trots svärtan är den full av liv och gav upphov till många skratt Den tog slut alldeles för fort.

 5. Stark barndomsskildring
  -, 5 september 2023

  Fint språk i en barndom som bara en stark kille kan utvecklas till den han blev. Mycket läsvärd.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Andrev Walden

 • Ditt lilla mörker i ljuset

  Andrev Walden

  2015 lämnade Andrev Walden ett undanskymt jobb som AD och började skriva. Idag, tre år senare, betraktas han av många som landets bästa krönikör. Hösten 2017 blev han också den första krönikören att nomineras till Stora Journalistpriset.   &n...