Renegater (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-10
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177953708
Renegater (e-bok)

Renegater E-bok

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2020-09-10

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
1980 kunde man överallt, på bussar, tåg och i parker, se en roman med ljusgult omslag dominerat av en stor slips. Gentlemen stod det mitt i det gula. Den hade mötts av entusiastiska recensioner, och betraktades allmänt som en framgång. Men det var nog inte många som förstod att det här var en roman som skulle bli, och fortfarande är, en generationsmarkör, sällsynt levande för många läsare än i dag. En roman som fick många unga läsare att fascineras av romanens huvudperson Henry Morgan, mannen av värld med sin ärvda jättelägenhet på Hornsgatan i Stockholm, där natten är en ständig möjlighet. En i grunden mörk historia om vapenaffärer, mord och kidnappning, som hyllades för sin smittande berättarglädje.

Gentlemen fick en oväntad och bejublad fortsättning med Gangsters 2005, där Henry Morgans märkliga försvinnande i Gentlemen får sin förklaring. Och nu är det dags för final, med Renegater, Klas Östergrens hittills mäktigaste roman, kulmen på en av vår tids verkligt framstående romansviter. Berättaren, känd från de tidigare delarna, spejar ut över åkrarna från sin gård i södra Sverige. Det är våren 2018. En händelserik tid . På mycket långt avstånd ser han en gestalt som verkar på något sätt bekant. Mycket riktigt. Det är Henry Morgan. Han är på pilgrimsvandring genom Europa, från Wien och på väg upp till Lappland för att få träffa sin son. Och hans ankomst får naturligtvis konsekvenser.

Klas Östergren debuterade 1975 med romanen Attila, och har sedan dess givit ut tjugotalet romaner och samlingar med noveller och artiklar. Han har dessutom varit verksam som översättare av både prosa och dramatik, framför allt av Henrik Ibsens samtidsdramer - som samlats i två volymer - samt författare till film- och tv-manus, bland dem Gustav III:s äktenskap, Offer och gärningsmän och Soldater i månsken, de två senare i regi av Tomas Alfredson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Renegater. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vindlande och svindlade text
  Irmeli Göök , 15 november 2020

  Underbar bok av Östergren. Texten vindlar fram i tid och rum, älskar när jag då och då måste pausa läsningen för att kolla upp ord och händelser som boken refererar till, och som jag blir nyfiken på. Läser långsamt de sista 100 sidorna för att få boken att räcka länge. För det är så svårt att hitta fortsatt läsning av samma kvalitet. Rekommenderar varmt denna bok.

 2. Många ord och lite berättelse.
  Björn-Erik Yngve Franzén (Visby), 26 oktober 2020

  Svårt att följa en röd tråd av handling med så många vindlingar i berättelsen. Mer handling och mindre ord.

  När man lyckas koncentrera sig på vad som uttrycks är boken OK.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Klas Östergren