Året med 13 månader : en dagbok (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (398.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Åsa Linderborg
Utgivningsdatum
2020-09-15
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177953739

Året med 13 månader : en dagbok Ljudbok

(43 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-15

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Året med 13 månader är en dagbok från hösten 2017 till hösten 2018. Det är ett dramatiskt år i Sverige, med stora konflikter runt populismen, yttrandefriheten, metoo och Svenska Akademien. Under detta dagboksår intar Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg en egen, kontroversiell position. Ett par månader innan hon fyller femtio år, blir hon lämnad av mannen hon älskar. Fyra dagar senare anklagas hon för ett självmord. Barnet i uppväxtskildringen Mig äger ingen är nu en vuxen kvinna som måste hantera två kriser, en privat och en professionellt. Det är en självprövande, polemisk skildring av offentligheten och en kvinna i dess mitt, av ställningstaganden, svek, tvivel och känslor kring mediernas makt och det oundvikliga åldrandet. "Syns det på mig att jag lever ensam? Förut kunde jag beställa ett bord på KB bara för mig själv, när P inte var i stan. Jag läste och handskrev artiklar i restaurangstimmet, på de där vita dukarna som jag längtade efter som barn. Jag beställde ett glas vin och hittade en tankegång som fick mig att dricksa extra mycket. Det gör jag inte längre. Efter jobbet går jag hem till mig, där ingen mer än jag funderar över hur jag lever mitt liv."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Året med 13 månader : en dagbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och självutlämnande
  Per Joelsson, 3 februari 2022

  Åsa Linderborg skriver/berättar på ett intressant och självutlämnande sätt. Det är mycket som man känner igen sig i. Man får en god inblick en hel del som hände runt metoo.

 2. Detaljerad
  -, 29 mars 2021

  Intressant, utlämnande, och detaljrikt innehåll, men hade som helhet vunnit på att ha en annan uppläsare.

 3. Bra och ganska självutlämnande bok
  -, 19 november 2020

  Intressant och spännande. Tidningsvärlden verkar vara svår men spännande att arbeta i

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Åsa Linderborg