Gangsters (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-10
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177953760
Gangsters (e-bok)

Gangsters E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-09-10

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När Gangsters kom ut precis ett kvartssekel efter Gentlemen var det en fortsättning som var lika överraskande som välkommen. En hel generation läsare ville veta hur det hade gått för berättaren Klas Östergren och de märkliga bröderna Morgan. Många satte sitt café soluble i vrångstrupen när de förstod att hela förutsättningen för Gentlemen hade ändrats. Berättelsen om bröderna Morgan var till stor del en lögn, fick läsarna veta. Henry Morgans gloria hamnade rejält på sned. Klas Östergren fulländade sin egen form av litterär svindel - i bägge betydelserna av ordet - i denna berättelse, som likt första delen är en mörk historia om vapenaffärer, förföljelsemani och statliga övergrepp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gangsters. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Strindberg, Lagerlöf o Ebba Bosch
    ImagoLit, 30 september 2020

    Att jämställa "Gangsters" här med "Hemsöborna och Gösta Berlings saga" var väl ändå att ta i. Där fanns bättre som t.ex. Dagermans "Bröllopsbesvär" eller Sven Delblancs "Prästkappan" som hon med säkerhet inte heller kände till.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Klas Östergren