Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Aten-serien (del 1)
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2021-05-03
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
The Gates of Athens
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 159 x 35 mm
Vikt
738 g
SAB
Hce
ISBN
9789177953883

Atens portar

(14 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-03
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
NY EPISK KRÖNIKA FRÅN FÖRFATTAREN TILL DE BÄSTSÄLJANDE SERIERNA ERÖVRAREN, KEJSAREN OCH ROSORNAS KRIG NU OM ANTIKENS GREKLAND

En här av slavar står samlad på Marathons slättland. Den mäktiga persiska hären under ledning av kungarnas konung, Dareios den store, och hans odödliga elitsoldater har stigit iland för att underkuva grekerna. Men i deras väg står en mycket underlägsen armé av fria och fast beslutna män från Aten, och bland dem inte minst den kloke och erfarne krigaren Xanthippos, tillika statsman. I vetskapen om att ett nederlag innebär ett liv i slaveri slåss grekerna för sin existens.

Men folk har en tendens att glömma det blod som friheten kostar. Tio år senare kan en maktlös Xanthippos endast se på när Aten faller till föga för inre stridigheter och politiskt rävspel. Goda män klassas som förrädare och landsförvisas. Misstron i staden når ett nytt lågvattenmärke. Det är i denna stund som perserna väljer att på nytt korsa Hellesponten, nu i ett antal som västvärlden aldrig tidigare skådat. De har kommit för att en gång för alla krossa greken. Inför en övermäktig styrka både på land och till sjöss vädjar atenarna till sina spartanska bröder om hjälp i hopp om att de åtminstone kan fördröja fienden vid Thermopyles trånga bergspass.

Med sina skildringar av två av den antika världens mest berömda slag bragden vid Marathon och hjältedådet vid Thermopyle utgör Atens portar en fantastisk berättelse om ett folk som, inför utsikten om sin och sin stads tillintetgörelse, frammanar en sällan skådad beslutsamhet och tapperhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Atens portar
 2. +
 3. Atens beskyddare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Atens beskyddare av Conn Iggulden (inbunden).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Atens portar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Conn Iggulden levererar igen
  Per-Allan Evald Persson, 24 augusti 2021

  En mycket intressant historia välskriven av författaren. Bra miljöbeskrivningar och personbeskskrivningar. Del 2 är redan utgiven på engelska och förhoppningen är att denna snart kommer översatt till svenska.
  Köp boken du kommer inte att ångra dig

 2. Intressan historia
  Carola Hedman, 8 augusti 2021

  Som alltid så är Conns böcker välskrivna, som får en att bara vilja fortsätta läsa. Också bra med förtydligandena i slutet av boken. Ser fram emot nästa del.

 3. Samma stil
  Lars Nilsson, 27 juli 2021

  Jag har läst alla Conns böcker men nu känner jag att samma berättarstil återkommer. Han har svårt att variera sitt skrivsätt och detta blir troligen den sista boken på ett tag. Trots att det är den första i en serie.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Conn Iggulden