Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2021-03-22
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
217 x 144 x 30 mm
Vikt
522 g
SAB
Hc
ISBN
9789177954071
Ecstasy (inbunden)

Ecstasy

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-03-22
201
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Miranda vet att hennes namn betyder att hon är något att beundra, men hon har märkvärdigt svårt att tycka om sig själv. Hon pluggar beteendevetenskap, har nästan ihop det med Cykelkillen, som visar sig heta Isak, och betraktar Adrian i smyg, kurskamrat och manlig huldra från Ångermanland. Miranda är dålig på att vara ung, hon är vårdslös både med sina egna känslor och andras, diskar helst inte, utan staplar tallrikarna i badkaret istället, och har ett visst behov av att förlora sig i kemiska rus ibland, gå upp i musiken och glömma sig själv.

I Isabelle Bervenius Ecstasy blir den klassiska historien om ungdomlig kärlek en skarp och vibrerande upplevelse, lika mättad av ensam sorg som av avväpnande humor. Det är en berättelse om hur känslor långsamt eskalerar och leder till både sexuell utsatthet och en stark längtan efter att få tillhöra och höra ihop. En stegring som kan vara förvånansvärt lik självutplåning.

Isabelle Bervenius är en ny, stark röst i svensk prosa, med en stil som är lika träffsäker vad gäller tonfall och jargong som ensamhetens inre röst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ecstasy
  2. +
  3. Innan nån dog : balladen om sommarens sista fest

De som köpt den här boken har ofta också köpt Innan nån dog : balladen om sommarens sista fest av Dag Thelander (inbunden).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ecstasy. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Stark debutroman!
    Melissa , 10 april 2021

    Det är befriande att läsa om huvudpersonen Miranda! Hon travar disk i högar i badrummet för att hon inte ids diska, läser på högskola, hänger med kompisar och träffar två män parallellt. Hon sexauliserar män som män gjort med kvinnor i alla tider och har ett rappt och välskrivet språk. Romanen är både rolig och allvarlig samtidigt och svår att släppa. Läs!

Visa alla 1 recensioner