Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2021-03-22
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
217 x 144 x 30 mm
Vikt
520 g
SAB
Hc
ISBN
9789177954071

Ecstasy

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-22
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Miranda vet att hennes namn betyder att hon är något att beundra, men hon har märkvärdigt svårt att tycka om sig själv. Hon pluggar beteendevetenskap, har nästan ihop det med Cykelkillen, som visar sig heta Isak, och betraktar Adrian i smyg, kurskamrat och manlig huldra från Ångermanland. Miranda är dålig på att vara ung, hon är vårdslös både med sina egna känslor och andras, diskar helst inte, utan staplar tallrikarna i badkaret istället, och har ett visst behov av att förlora sig i kemiska rus ibland, gå upp i musiken och glömma sig själv.

I Isabelle Bervenius Ecstasy blir den klassiska historien om ungdomlig kärlek en skarp och vibrerande upplevelse, lika mättad av ensam sorg som av avväpnande humor. Det är en berättelse om hur känslor långsamt eskalerar och leder till både sexuell utsatthet och en stark längtan efter att få tillhöra och höra ihop. En stegring som kan vara förvånansvärt lik självutplåning.

Isabelle Bervenius är en ny, stark röst i svensk prosa, med en stil som är lika träffsäker vad gäller tonfall och jargong som ensamhetens inre röst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ecstasy
 2. +
 3. Månsjuk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Månsjuk av Isabelle Bervenius (inbunden).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ecstasy. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande debut!
  Marcus Wahlqvist, 21 maj 2021

  Vill inte avslöja anledningen, men boken höll mig i sin linda. Läste ivrigt med en förhoppning att det skulle ske som jag hoppades. Det gjorde det inte, vilket överraskade mig. Läs den! Den känns nära.

 2. Stark debutroman!
  Melissa , 10 april 2021

  Det är befriande att läsa om huvudpersonen Miranda! Hon travar disk i högar i badrummet för att hon inte ids diska, läser på högskola, hänger med kompisar och träffar två män parallellt. Hon sexauliserar män som män gjort med kvinnor i alla tider och har ett rappt och välskrivet språk. Romanen är både rolig och allvarlig samtidigt och svår att släppa. Läs!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Isabelle Bervenius

 • Månsjuk

  Isabelle Bervenius

  I Månsjuk söker sig Billie, som är trettioett år och egentligen för gammal för sånt, till Paris för att plugga franska på Sorbonne och jobba i en second hand-butik. Men hon har nog snarare sökt sig bort ifrån än till något, nämligen spillrorna av ...