Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2021-03-16
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Carina Jansson
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
227 x 154 x 29 mm
Vikt
558 g
SAB
Hce
ISBN
9789177954132
En förlorad kärlek (inbunden)

En förlorad kärlek

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-03-16
209
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En oförglömlig kärlekshistoria i skuggan av andra världskriget

Där på hennes underarm, precis bredvid ett födelsemärke, satt sex siffror tatuerade. "Kommer du ihåg mig nu? frågade han med darrande röst. Hon tittade på honom igen, som om han vore ett spöke. Lenka, det är jag sa han. Josef, din man. Lenka är en ung konststuderande när hon träffar Josef i Prag, strax före andra världskrigets utbrott. De gifter sig snart, men deras liv tillsammans hinner knappt börja innan de slits isär av kriget. Josef ska fly till New York tillsammans med sin familj, Lenka ska komma efter med sina föräldrar. Men ingenting går som planerat. Fartyget som Josef reser med förliser. Och Lenkas öde för henne till Theresienstadt och så småningom Auschwitz. Ovetande om att den andra är vid liv bär de med sig minnena av den förlorade kärleken. Ett helt liv senare står de plötsligt öga mot öga. Från den lyckliga tiden i förkrigets Prag till nazismens skräckvälde i Europa.

En förlorad kärlek är en berättelse om den första förälskelsens kraft, om människors uthållighet och förmåga att resa sig i svåra stunder.

Alyson Richman har toppat bästsäljarlistor världen över med sina böcker. Den kritikerhyllade En förlorad kärlek har givits ut i över trettio länder och ska filmatiseras. Alyson bor med sin familj på Long Island och skriver just nu på sin nästa roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En förlorad kärlek
 2. +
 3. De bortglömda namnens bok

De som köpt den här boken har ofta också köpt De bortglömda namnens bok av Kristin Harmel (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En förlorad kärlek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark och berörande
  veronicas_bok_bak_liv, 19 april 2021

  Lenka är ung och konststuderande när hon träffar Josef i Prag strax före andra världskriget. De blir förälskade och gifter sig, men deras liv hinner knappt börja innan de slits isär av kriget. Josef ska flytta till New York med sin familj och Lenka ska komma efter men kriget kommer, Josefs skepp förliser och Lenka för henne Theresienstadt och sen till Auschwitz.

  Det här är en välskriven bok med en stark och gripande berättelse. Jag fastnade i storyn - jag drogs med i de välbeskrivna... Läs hela recensionen

 2. En av de bästa historiska romaner jag läst
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 april 2021

  En bok som grep tag i hela mig och den har varit tvungen att ligga till sig lite innan jag kunde förmå mig att skriva ner mina tankar.

  "En förlorad kärlek är en berättelse om den första förälskelsens kraft, om människors uthållighet och förmåga att resa sig i svåra stunder." Bokförlaget Polaris
  Den här berättelsen är så berörande och den gör så ont i hela mig emellanåt men den är så vackert skriven, med djup, med kärlek och med hopp.
  Jag gråter, jag ler och jag lider och j... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Alyson Richman