Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2021-11-01
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
217 x 143 x 37 mm
Vikt
620 g
SAB
Lz Bergman, Daniel
ISBN
9789177956297
Hjärtat (inbunden)

Hjärtat

(22 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-11-01
204
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"En elektrifierande text vilken story. Och nerv."
Dagens Nyheter

En bok som verkligen både roar och berör.
Aftonbladet

"Jag tycker väldigt mycket om den här boken.
Expressen

Daniel Bergman, ambulanssjuksköterska och filmare, debuterar som författare med en bultande historia om ett hjärta som ständigt gör sig påmint, både i bildlig och bokstavlig bemärkelse. Han berättar om ett liv som tagit många överraskande vändningar: från en karriär inom filmen som biografmaskinist, passare, regissör till den som livräddare. En livräddare som ständigt behöver räddas till livet. För Daniel Bergman drabbas på kort tid av två allvarliga diagnoser, både MS och ett hjärtfel av det allvarliga slaget. Han berättar om utryckningar där han befunnit sig på bägge sidor, och det med en nerv som gör boken till en hisnande läsning.

Hjärtat är skriven till en djupt älskad dotter, som maktlös får se hur sjukdomarna griper in i deras gemensamma liv. Men den är också historien om ett ensamt konstnärsbarn på sextio- och sjuttiotalen, som vid fem års ålder drabbas hårt av filmens magi; om kärleken till att göra film och en stigande motvilja mot allt liv kring filmen: ytligheten, stressen, falskspelet. Och ett porträtt av två högst egensinniga konstnärsföräldrar, två tydliga och samtidigt undanglidande gestalter, var och en på sitt sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärtat
 2. +
 3. Hjärtat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärtat av Daniel Bergman (pocket).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hjärtat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och intressant
  Ewok, 5 maj 2022

  Vad har filmbranschen gemensamt med akutvården? Mer än man kan tro visar det sig! Konstant ovisshet, personlig rollbesättning och löpande risk för flopp. Men boken handlar egentligen mer om familjerelationer och brist på familjerelationer. Jag tycker det är intressant att boken skrivs från far till dotter, som en slags sammanfattning av vad som hänt för att säkerställa att historien finns kvar om något värre skulle hända. Boken är lättläst men sätter igång många tankar om sin egen familj. Tänker att alla föräldrar borde skriva en sådan här bok!

 2. Iskall uppväxt
  ingrid walfridsson, 3 april 2022

  Jag läser nu om boken igen. Den är fantastisk! Förstår inte att denna man kunde växa upp och bli så fantastisk med sådana kalla och egocentriska föräldrar!

 3. Otroligt gripande och intressant om livet
  -, 1 mars 2022

  Mycket bra skriven! Gripande men samtidigt vardagligt liv skildras varvat i olika tidsperioder av livet. Allt ifrån uppväxten med sina kända föräldrar till livet som vuxen med sin svaga hälsa, kärleken till dottern och de mycket intressanta och vitt skilda jobb han haft. Mycket bra, en bladvändare!

 4. Intressant
  Ulla Hedhammar, 24 januari 2022

  Sorglig och ibland underfundig. Skriven med mycket kärlek till dottern. En bok vi ska tala om på nästa bokcirkelträff när pandemin tillåter.

Visa alla 4 recensioner