Hjärtat (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2021-11-01
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
217 x 143 x 37 mm
Vikt
618 g
SAB
Lz Bergman, Daniel
ISBN
9789177956297
Hjärtat (inbunden)

Hjärtat

Inbunden Svenska, 2021-11-01
199
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Daniel Bergman, ambulanssjuksköterska och filmare, debuterar som författare med en bultande historia om ett hjärta som ständigt gör sig påmint, både i bildlig och bokstavlig bemärkelse. Han berättar om ett liv som tagit många överraskande vändningar: från en karriär inom filmen som biografmaskinist, passare, regissör till den som livräddare. En livräddare som ständigt behöver räddas till livet. För Daniel Bergman drabbas på kort tid av två allvarliga diagnoser, både MS och ett hjärtfel av det allvarliga slaget. Han berättar om utryckningar där han befunnit sig på bägge sidor, och det med en nerv som gör boken till en hisnande läsning.

Hjärtat är skriven till en djupt älskad dotter, som maktlös får se hur sjukdomarna griper in i deras gemensamma liv. Men den är också historien om ett ensamt konstnärsbarn på sextio- och sjuttiotalen, som vid fem års ålder drabbas hårt av filmens magi; om kärleken till att göra film och en stigande motvilja mot allt liv kring filmen: ytligheten, stressen, falskspelet. Och ett porträtt av två högst egensinniga konstnärsföräldrar, två tydliga och samtidigt undanglidande gestalter, var och en på sitt sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjärtat
  2. +
  3. Att bära sig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att bära sig själv av Peter Jöback, Martin Svensson, Leif Eriksson, Henrik Johnsson (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »