Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2022-03-24
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
216 x 143 x 24 mm
Vikt
438 g
SAB
Lz De Geer, Yvonne
ISBN
9789177956716
Är det nåt särskilt med dig? (inbunden)

Är det nåt särskilt med dig?

Inbunden Svenska, 2022-03-24
204
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det är texter med schvung - lättlästa, roande och rakt på sak." Jönköpings-Posten

"Här finns härliga anekdoter om livet som kvinnlig journalist." Gotlands Allehanda

2018 debuterade Yvonne De Geer vid 87 års ålder med en hyllad memoarbok om en uppväxt som adoptivbarn i en av Sveriges mest blåblodiga släkter. En De Geer i omvärldens ögon, men inte i släktens. Hon blev som bokens titel anger aldrig en av oss . Men beväpnad med en god portion kärlek och pepprad med uppfordrande råd från två excentriska antinazistiska föräldrar med egna definitioner av vad verkligt adelskap vill säga, lyckas hon mot alla odds både hitta sig själv och sin väg i livet.

I Svenska Dagbladet kunde vi om Aldrig en av oss läsa: Vi kan ana rebellen under det tillrättalagda. Jag fastnade verkligen för den här boken, och mot slutet inser jag att jag gärna hade velat läsa vidare. Jag ser fram emot en till bok, om Yvonne De Geers liv som vuxen." Och här är då den boken.

Yvonne har blivit Pennskaft, gör karriär som landsortsjournalist, går vidare till nystartade Expressen som deras första kvinnliga nyhetsjournalist, blir upplockad av en vissångare med rymligt samvete, blir gift och skild och blir upprepade gånger bemött med underdånighet ända tills det visar sig att hon inte är De Geer av blodet. Då kommer frågorna som stänker av ättika: Är det nåt särskilt med dig?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Är det nåt särskilt med dig?
  2. +
  3. Aldrig en av oss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aldrig en av oss av Yvonne De Geer (pocket).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Yvonne De Geer

  • Aldrig en av oss

    Yvonne De Geer

    När Ejvor Jonsson är ett år gammal kommer Jakob De Geer på besök på barnhemmet där hon bor. När han får se den ljuslockiga flickan slita en nalle från en pojke, slå honom i huvudet med den och ilsket skrika "Min! Min!" säger han direkt: ...