Den avgörande striden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2022-05-24
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Occ.06z Sverigedemokraterna
ISBN
9789177957416
Den avgörande striden (inbunden)

Den avgörande striden

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-05-24
249
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Tamas bok är en glödande men ändå faktaspäckad pamflett riktad mot både det SD som i princip behållit sina grundläggande värderingar från tiden då partiet bildades 1988 , och mot de borgerliga partier som nu står beredda att efter valet i år regera med stöd av SD. Tamas skriver så jäkla bra också.« Göran Greider, Aftonbladet

Den avgörande striden tre decennier i Sverigedemokraternas värld.

Det har nu gått mer än trettio år sedan Sverigedemokraterna bildades. Partiet är riksdagens yngsta, men rötterna är betydligt äldre. Sverigedemo kraterna växte fram ur det främlingsfientliga Bevara Sverige Svenskt (BSS), men har både personliga och ideologiska band ända bak till mellankrigstidens svenska fascist- och nazistpartier Partiets rötter är ständigt aktuella och samtidigt märkvärdigt osynliga.

Dagens debatt handlar mer om samarbetet med moderater och kristdemokrater än om Sverigedemokraternas förflutna eller om partiets hyllningar av nutida ledare som Donald Trump och Ungerns Viktor Orbán. Gellert Tamas har följt partiet från dess bildande 1988; han var på plats redan när partiets siegheilande skinheads hyllade Karl XII. Nu har han sökt i trettio års anteckningar, artiklar, debatter, uttalanden och partiprogram. En fråga återkommer; vem är det egentligen som har förändrats. Sverigedemokraterna eller alla vi andra.

Partiet är nu nära sitt högsta mål. I höstens val kan Sverigedemokraterna få ett direkt inflytande över Sveriges styre. Vi står inför den stora avgörande striden om våra civilisationers, kulturers och nationers överlevnad påstår partiets chefsideolog Mattias Karlsson. Det finns all anledning, påpekar Tamas, att lyssna till vad han och andra ledande Sverigedemokrater faktiskt säger

Gellert Tamas är en av våra främsta journalister och författare. Han slog igenom för tjugo år sedan med Lasermannen, en reportagebok om den morddömde John Ausonius. Han har sedan dess givit ut de uppmärksammade De apatiska och Det svenska hatet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den avgörande striden
  2. +
  3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den avgörande striden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt viktig upplysning!
    Bo Nilsson, 24 juni 2022

    Väldigt belysande och klargörande. En oerhört viktig bok i dessa tider, då det helt verkar bortglömt att SD har nazistiska rötter och att de fortfarande har nazistiska reflexer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gellert Tamas