Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Idun Lind (del 3)
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2023-06-07
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
228 x 156 x 35 mm
Vikt
622 g
SAB
Hc
ISBN
9789177957485

Sorgsystern

(10 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-06-07
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Elvira Lind försvann spårlöst från ett ungdomshem för tre år sedan. När hon mitt under ett pågående bröllop faller från kyrktornet mot sin omedelbara död är det början på en komplicerad utredning. Har hon tagit sitt eget liv eller blivit mördad?

Tvillingarna Emma och Molly växer upp i skuggan av sin narcissistiska mamma. I hemmet trippar alla på tå för att hålla mamman nöjd. Molly kämpar för att vara perfekt, men har svårt med skolan och att leva upp till alla förväntningar. Så småningom får det fruktansvärda konsekvenser.

Idun Lind befinner sig hemma hos Tareq Shaheen i Stockholm när Calle Brandt ringer och ber henne komma hem. Under förhören på ungdomshemmet framkommer olika bilder av Elvira. Och när det uppdagas att ytterligare en flicka försvunnit från boendet några månader tidigare blir det tydligt att detta är ett fall med många fler bottnar än Idun och Calle kunnat ana.

Sorgsystern är en kriminalroman om komplicerade familjerelationer. En berättelse om SiS-boenden och psykisk ohälsa, samt om vuxenvärldens upprepade svek mot de unga. Det är den tredje boken om kriminalinspektör Idun Lind och hennes kollegor vid gruppen för grova brott i Luleå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sorgsystern
 2. +
 3. Åskmakaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Åskmakaren av Tina N Martin (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sorgsystern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Agneta, 19 juli 2023

  Har läst alla hennes böcker och tycker att de är jättebra. Väldigt spännande och jag har rekommenderat dem till vänner.!

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 juni 2023

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Sorgsystern, är författaren Tina N Martins tredje bok om kriminalinspektören Idun Lind, vid sektionen för grova brott i Luleå. Jag har läst dom två tidigare böckerna, Befriaren och Åskmakaren, och tyckt mycket om dom båda två. Och det gjorde jag även med den här boken, för den var lika bra som dom tidigare böckerna. Jag kan varmt rekommendera bokserien om Idun Lind, och jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker om henne. Jag lyssnade på boken... Läs hela recensionen

 3. 5 av 5
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 24 juni 2023

  En oerhört tragisk men spännande bok. Jag har läst dom två tidigare böckerna av Tina som också har varit bra. Men den här var något utöver det vanliga. Händelsen i boken var välskriven och trovärdig. Psykisk ohälsa är ett ämne som man inte ska blunda för. Jag tycker att Tina har fått med allt i boken och jag hoppas på fler böcker om Idun och hennes kollegor.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Tina N Martin

 • Åskmakaren

  Tina N Martin

  Det är 22 minusgrader ute när en man hittas död och lemlästad på isen. Den döde identifieras snart och det visar sig vara få personer som sörjer honom. När Idun Lind ska utreda fallet får hon hjälp av Tareq Shaheen. Det blir en utredning som tar d...

 • Befriaren

  Tina N Martin

  Läraren Eva Vendel hittas död, hängande i en takkrok. Det är ett spektakulärt brott, någon har spikat två tjocka spikar genom händerna efter att ha tagit hennes liv. Varför mördas en kvinna, som inte tycks ha några fiender, på det viset? Kort däre...