Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2022-04-11
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Carlsson, Peter (foto)
Dimensioner
230 x 176 x 18 mm
Vikt
596 g
SAB
Rbo,Ncba.08
ISBN
9789177957515
Skånes kust : platserna, sevärdheterna och naturupplevelserna (häftad)

Skånes kust : platserna, sevärdheterna och naturupplevelserna

Häftad Svenska, 2022-04-11
232
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
»Boken är dagsaktuell, charmig och har vackra, illustrativa foton samt kan användas både som guide- och uppslagsbok, inspirera till besök och svara på frågor. Skånes kust är en ypperlig bok som passar alla!« Bibliotekstjänst

De skånska kuststräckorna är skiftande till sin karaktär och ofta bedövande vackra. Pittoreska byar varvas med storslagna naturupplevelser och historiska sevärdheter. I den här guideboken får du tips om massor av spännande utflyktsmål med havet som kuliss. Bli inspirerad av fantastiska foton, lär dig mer om platsernas historia och gör dig beredd på att upptäcka nya favoriter längs Skånes kust.

Det blir en färd från Skånes doldis till skärgård vid Tosteberga i nordost, ner längs Ålakusten med dess rika historia och vidare till Österlen med nationalparken Stenshuvud och Sandhammarens stränder. Sedan följer Sydkusten med strandängar och berömda fågelstationer, som övergår i Öresund med dess större städer och utblicken mot Danmark. Turen runt Skåne avslutas med dramatiska klippor på Kullabergshalvön och det kuperade Bjäre i nordväst.

Att röra sig utmed Skånes kust är enkelt: vandrings- och cykelleder går längs kusterna, det finns en väl utbyggd kollektivtrafik och gott om möjligheter att komma landskapet inpå livet. Ta med dig boken och ge dig ut på upptäcktsfärd längs vattnet!

CAROLINE ALESMARK är frilansjournalist och PETER CARLSSON är frilansfotograf. Tillsammans har de tidigare gett ut Österlen: utflykter, upplevelser och nya upptäckter. Caroline har även skrivit böckerna Vandringar på Skåneleden, Gåtfulla Skåne, Cykla i Skåne och Simrishamn 900 år. Peter har arbetat med olika magasin och bokprojekt i 25 år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skånes kust : platserna, sevärdheterna och naturupplevelserna
  2. +
  3. Österlen : utflykter, upplevelser och nya upptäckter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Österlen : utflykter, upplevelser och nya upptä... av Caroline Alesmark, Peter Carlsson (häftad).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Caroline Alesmark