Svartfågel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fredrika Storm (del 1)
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2023-02-15
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
234 g
SAB
Hc
ISBN
9789177959526

Svartfågel

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-02-15
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Skybäcks första polisroman är en imponerande debut." Bengt Eriksson, Smålandsposten

"Svartfågel är välskriven glesbygdsnoir, där relationer snarare än våldsamheter och mord bygger upp spänningen, stadigt och lagom invecklat. Karaktärerna är originella, komplexa och trovärdiga, och romanen ska ha ett särskilt plus för att upplösningen inte känns krystad, utan autentisk och övertygande." Christine Karlsson, BTJ nr 15, 2022

"Utmärkt är också persongestaltningen. Där briljerar Skybäck." Sophie Lossing, Skånska Dagbladet

En kall vintermorgon jagas en ung kvinna ut på isen på Vombsjön där hon går igenom och drunknar. Hon är nyinflyttad i skånska Harlösa och ingen verkar veta vem hon är eller varför hon kommit dit. Polisutredaren Fredrika Storm, som är uppvuxen i den lilla byn, tar sig an fallet tillsammans med sin nya kollega Henry Calment. Men utredningen blir komplicerad när det visar sig att flera av spåren leder till mörka hemligheter i Fredrikas egen familjehistoria. Vad har den drunknade kvinnan för koppling till Tobias Falk som lämnade byn tjugo år tidigare, och hur hänger fallet samman med Fredrikas mamma som försvann spårlöst samma sommar?

Svartfågel är en stämningsfull kriminalroman som utspelar sig i kontrastrika Skåne och rör sig mellan Lunds fina kvarter och den utsatta glesbygden. Det är den första boken i en serie om utredarna Fredrika Storm och Henry Calment.

Frida Skybäck bor i Skåne med sin man och deras två barn. Hon har skrivit både historiska och samtida relationsromaner som sålt i hundratusentals exemplar bara i Sverige och nominerats till flera priser. Nu är hon aktuell med kriminalromanen Svartfågel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svartfågel
 2. +
 3. Järnblomma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Järnblomma av Frida Skybäck (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svartfågel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svartfågel
  Gun Ekelund, 8 april 2024

  Väldigt rörig! Kändes som att det viktigaste var att få med så många bokstäver som möjligt!? Fanns också lite stavfel.

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 mars 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, kriminalromanen Svartfågel, är författaren Frida Skybäck tionde roman. Jag har bara läst en bok tidigare av henne, och det var spänningsromanen De rotlösa, som jag tyckte mycket om, och som fick 4,5 i betyg från mig. Den här boken, hennes nyaste, var nästan lika bra, och den får 4 i betyg från mig. Välskriven och inte helt förutsägbar, och absolut läsvärd, så jag kan rekommendera den. Jag lyssnade på den som ljudbok, inläst av Katarina Ewerlöf, som t... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Frida Skybäck