Klimatboken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (49.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-11-10
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177959571

Klimatboken E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-11-10
148
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den nödvändiga källan till kunskap och hopp

Greta Thunbergs tal skakade om världen. Med Klimatboken har hon skapat ett verktyg för alla som önskar rädda densamma.

Det ser ut som ett omöjligt uppdrag: att påverka klimatförändringarna och säkra en trygg framtid för jordelivet i en skala och hastighet som vi aldrig tidigare har sett. Oddsen är usla och tiden är på väg att ta slut. Men situationen går att förändra. Runtom i världen har geofysiker och matematiker, oceanografer och meteorologer, ingenjörer, ekonomer, psykologer och filosofer använt sin expertkunskap för att utveckla en djup krisförståelse.

Greta Thunberg har skapat Klimatboken i samarbete med över hundra av dessa experter och tänkare för att utrusta oss med den nödvändiga kunskapen. Texterna spänner över vitt skilda områden och ger oss en unik källa; här får vi hela bilden av planetens tillstånd, vilket krävs för att en aktionsplan ska vara möjlig.

Ifall en ensam flickas skolstrejk kunde leda till en global protest, vad kan vi då åstadkomma om vi gör något gemensamt? Det är nu det måste ske, och det är vi som ska göra det.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klimatboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. 2000-talets viktigaste berättelse
    Carl Gustaf Öhlén, 22 januari 2023

    På omslaget av "Klimatboken" skapad av Greta Thunberg står det följande:

    "Det här är världens viktigaste berättelse, och den måste föras vidare så långt och brett som våra röster kan bära, och sedan ännu längre."

    Själv är jag mångårig miljöaktivist ända sedan FN-konferensen Only One Earth i Stockholm 1972 där jag skrivit om det vi nu kallar klimatkrisen i över 50 år och dessutom haft förmånen att arbeta med vår energiförsörjning och hur vi kan skapa ett mer hållbart energisy... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Greta Thunberg