Brännmärkt (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2018-11-26
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Originaltitel
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
238 g
SAB
uHc
ISBN
9789177990420
Brännmärkt (pocket)

Brännmärkt

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2018-11-26
75
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En dystopisk, intensiv framtidsskildring, som på kort tid blivit ett referensverk inom den svenska ungdomslitteraturen.

Vänskap har aldrig varit så dödlig Efter flera hundra år av översvämningar, orkaner, epidemier och krig tvingas återstoden av mänskligheten att hålla hårt i sina resurser för att inte gå under. Befolkningen är inordnad i ett hierarkiskt system, där bara den som fötts som Alfa kan göra sin röst hörd. En värld, fyra zoner, tio rang.

Detta är Imperiet. I rang åtta lever Adeline Theta - en sarkastisk och upprorisk tjej som vägrar att acceptera sitt öde. Runt halsen bär hon det enda hon har kvar efter sin bortgångna mor en amulett i silver. Smycket är hennes mest värdefulla ägodel, men den drar snart in henne i ett livsfarligt dubbelspel. Hon tvingas ta upp kampen mot Imperiet, som visar sig vila på hemligheter mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat ana. För att överleva måste hon ge upp det hon håller allra kärast. Kanske till och med sig själv...

LIZETTE EDFELDT är född 1993 i Stockholm och uppvuxen i Jönköping. Numera bor hon återigen i Stockholm och är utbildad journalist. Brännmärkt är hennes hyllade debutroman och den första boken i serien om Imperiet.

»En välskriven berättelse som med behållning kan läsas av såväl unga som äldre vuxna.« | Annina Rabe, Arbetet

»Spännande, stark & skickligt skriven!« | Jennies boklista

»Brännmärkt är faktiskt något väldigt coolt, spännande, smärtsamt och berörande som lyckas bli min nya favoritdystopi.« | Försvinner och stannar kvar

»Brännmärkt bjöd på ett riktigt spännande äventyr med underbara karaktärer och nu längtar jag ihjäl mig efter nästa bok!« | En blogg för bokugglor

»En intressant och oerhört spännande dystopi med en värld som är uppdelad i olika delar och klasser där vissa är rika och privilegierade och andra extremt fattiga. Intressanta miljöer och karaktärer. ... Nu längtar jag verkligen efter att författaren skall komma med bok två.« | Lenas Godsaker
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Brännmärkt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande!
  my.loved.books, 17 juli 2022

  En bok som bjuder på samma Fantastiska känsla som när jag läste "Hungerspelen"! Även en hel del AHA- och WOW-upplevelser under berättelsens gång; en bok jag Varmt kan rekommendera!

  Det här är en bok som jag varit sugen på att läsa enda sedan den kom ut för ett par år sedan och nu tog jag tag i det och införskaffade pocketboken. Skulle spara den till semestern men kunde inte hålla mig utan läste ut den en hel vecka innan semestern ens började. Om jag gillade den? OJA!!

  I den ... Läs hela recensionen

 2. Märkbar dystopi
  Ewa Hardelin, 18 juli 2019

  Edfeldt kanske är något influerad av Hungerspelen men Brännmärkt är ändå en läsvärd dystopi som skildrar en tänkbar framtida verklighet som styrs av Imperiets härskare. Livet för bokens personer definieras av vilket tecken de är brännmärkta med, vilken rang de tillhör. Huvudpersonen Adeline protesterar naturligtvis mot det hierarkiska systemet och kan inte hejda sin upproriskhet och hamnar därför i en minst sagt tveeggad situation.
  Det är spännande läsning med en fantasifull twist som in... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner