Klar himmel (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
466
Utgivningsdatum
2019-12-20
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
ISBN
9789177991632
Klar himmel (e-bok)

Klar himmel E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-12-20

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är tidigt 1940-tal i Stockholm. Sekreteraren Karin bär på mörka upplevelser som konstant gör sig påminda. Hon verkar vara den enda som inte bidrar till att förkorta kriget, så när hon får frågan om hon vill vara hemlig kurir tvekar hon inte en sekund.

Violet har tre söner. Hennes yngste befinner sig i Oxford för studier när Hitler börjar bomba Storbritannien och hon blir utom sig av oro. En stormig aprilnatt lämnar hon det trygga livet i Sverige och reser i hemlighet för att träffa honom.

Léonie gör sin plikt som lotta i det brittiska flygvapnet. På flygbasen är döden ständigt närvarande och hon vågar därför inte släppa folk inpå livet. Men allting förändras när hon en dag håller på att köra över någon med sin cykel.

Sextio år efter andra världskrigets slut hittar Karin en koffert på vinden, med ett obehagligt innehåll som väcker gamla minnen till liv. Samtidigt dyker ett brev upp, som aldrig nådde sin mottagare 1945 och Karin bestämmer sig för att en gång för alla gå till botten med hur allting hänger ihop.

Klar himmel är en gripande roman om kärlek, sorg och vänskap och hur tre kvinnors liv oåterkalleligen förändras av kriget.

Kristin Fägerskjöld är civilekonom och har alltid varit intresserad av historia. Klar himmel är hennes debutroman som har inspirerats av hennes farfars berättelser om sin tid i flygvapnet under andra världskriget.

»Klar himmel går direkt in på min topp tre-lista 2020! Så intressant, spännande, välskriven och bra.« BibbloAgneta

»Underbar, trovärdig och gripande.« Bettan bokprataren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fägerskjöld Kristin

  • Nattens färger

    Fägerskjöld Kristin

    Av författaren till Klar himmel - såld i över 20 000 exemplar. 1938. Elsa är nyutexaminerad sjuksköterska i Jönköping. På väg för att besöka sitt föräldrahem strax innan jul, möter hon en ung man och blir blixtförälskad. Tillsammans lämnar de Sver...

  • Svarta vingar

    Fägerskjöld Kristin

    Av författaren till Klar himmel , såld i över 20 000 exemplar! I Sverige a?r oron fo?r ett tyskt angrepp stor år 1940. Nazisterna har intagit Danmark och Norge, kvar är endast Sverige som ligger som en isolerad o? omgiven av ockuperade la?nder. Il...