Bakteriekriget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2020-09-30
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Joachim Retzlaff
Originaltitel
Krigen mot bakteriene
Dimensioner
218 x 145 x 33 mm
Vikt
582 g
SAB
Vaba
ISBN
9789177992226

Bakteriekriget

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2020-09-30
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vi står inför den största hälsokatastrofen världen har skådat. Kan vi bekämpa den?

Varje år dör 700 000 personer av antibiotikaresistenta bakterier världen över. I USA tar resistenta bakterier livet av tre gånger så många människor som HIV och AIDS. Världshälsoorganisationen varnar för att den medicinska vetenskapen kommer att återgå till vad den var för 100 år sedan utan antibiotika. Vi kommer att stå försvarslösa mot vanliga infektioner och enkla ingrepp blir omöjliga att utföra. Innan år 2050 kommer 10 miljoner människors liv att vara i fara varje år. Den största hälsokatastrofen världen har skådat står för vår tröskel, ändå är det knappt någon som talar om den.

Bakteriekriget avslöjar det cheferna för läkemedelsindustrin, sjukhusen och köttindustrin inte vill att du ska veta. Det är chockerande uppgifter om hur jakten på vinst har drivit läkemedelsindustrin till att distribuera antibiotika som om det vore vitaminer, och om hur köttindustrin systematiskt undanhållit information om en omfattande användning av antibiotika inom lantbruket.

Djur och bakterier har i hundratusentals år levt i en balans som den obegränsade konsumtionen av antibiotika nu hotar att sätta ur spel. Finns det något hopp kvar? Ett gammalt botemedel, bevarat av läkare och sjuksköterskor i Georgien, är på väg att återupptäckas och det kan komma att ändra den medicinska historien igen.

ERIK MARTINIUSSEN är en norsk journalist och författare. Han har tidigare skrivit boken Drivhuseffekten.

"I boken presenteras spännande, skrämmande och även hoppingivande fakta i reportageform på ett lättläst sätt. Läsaren upplever sig betydligt kunnigare och mer rustad för tillvaron efter att ha plöjt de 400 sidorna. Boken rekommenderas en bred läsekrets." BTJ

"Bakteriekriget är en högintressant och tankeväckande bok som fängslar från första till sista sidan! Utan tvekan är detta en av årets intressantaste böcker! Martiniussens reportagebok är initierad och väldokumenterad och fungerar som en ögonöppnare! Högsta betyg! 5 av 5." Minaboktips.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bakteriekriget
  2. +
  3. Överlevare : medicinskt myteri och andra sätt att gäcka döden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Överlevare : medicinskt myteri och andra sätt a... av Lisbeth Sachs (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »