Klar himmel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Krigets kvinnor (del 1)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2020-09-23
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
218 g
SAB
Hc
ISBN
9789177992370

Klar himmel

(44 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-09-23
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är tidigt 1940-tal i Stockholm. Sekreteraren Karin bär på mörka upplevelser som konstant gör sig påminda. Hon verkar vara den enda som inte bidrar till att förkorta kriget, så när hon får frågan om hon vill vara hemlig kurir tvekar hon inte en sekund.

Violet har tre söner. Hennes yngste befinner sig i Oxford för studier när Hitler börjar bomba Storbritannien och hon blir utom sig av oro. En stormig aprilnatt lämnar hon det trygga livet i Sverige och reser i hemlighet för att träffa honom.

Léonie gör sin plikt som lotta i det brittiska flygvapnet. På flygbasen är döden ständigt närvarande och hon vågar därför inte släppa folk inpå livet. Men allting förändras när hon en dag håller på att köra över någon med sin cykel.

Sextio år efter andra världskrigets slut hittar Karin en koffert på vinden, med ett obehagligt innehåll som väcker gamla minnen till liv. Samtidigt dyker ett brev upp, som aldrig nådde sin mottagare 1945 och Karin bestämmer sig för att en gång för alla gå till botten med hur allting hänger ihop.

Klar himmel är en gripande roman om kärlek, sorg och vänskap och hur tre kvinnors liv oåterkalleligen förändras av kriget.

Kristin Fägerskjöld är civilekonom och har alltid varit intresserad av historia. Klar himmel är hennes debutroman som har inspirerats av hennes farfars berättelser om sin tid i flygvapnet under andra världskriget. Det är den första delen i den löst sammanhängande serien Krigets kvinnor.

»Klar himmel går direkt in på min topp tre-lista 2020! Så intressant, spännande, välskriven och bra.« BibbloAgneta

»Underbar, trovärdig och gripande.« Bettan bokprataren

»... välskriven, berörande och trovärdig. Kristin Fägerskjölds sätt att skriva är imponerande och passar perfekt in på den här tidsepoken. ... Den här boken är perfekt för de som gillar historiska romaner som tar upp kärlek, sorg och vänskap. Det känns som en bok jag skulle vilja se som film en dag.« Beas bokprat

»Klar himmel fångar mig från första sidan och jag njuter av läsningen hela vägen till sista sidan. Den är välskriven med en genomtänkt och bra handling. Den känns genuin och sympatisk. Handlingen innehåller både spänning, kärlek, vänskap, dilemman och svåra beslut. Jag är genuint imponerad av hur Kristin Fägerskjöld har fångat både oron och känslan av fananamma under den här tiden av krig. ... Jag gillade verkligen Klar himmel och rekommenderar den mycket varmt! Vilken imponerande debutroman. Jag hoppas verkligen att det kommer mera...« Betyg 5 av 5, Bina's books

»... de här karaktärerna kommer att följa med mig länge. ... Rekommenderar till dig som är intresserad av andra världskriget men vill ha fokus på kvinnors liv!« Betyg 4 av 5, Jenlovebooks

»Klar himmel är en läsvärd debutroman som passar alla som gillar historiska romaner som berör!« Betyg 4 av 5, Villivonkansbooks

»... jag tycker verkligen om böcker som utspelar sig på hemmafronten under andra världskriget. Den här var inget undantag. Intressant story som höll mig nyfiken ända till slutet. Kul med kopplingen mellan England och Sverige.« Betyg 5 av 5, Malin mitt i boken

»Det är just de känslomässiga skildringarna av allt kvinnorna tvingas förhålla sig till som bär romanen, tillsammans med värmen i karaktärsteckningarna. Det är lätt att engagera sig i huvudpersonerna och Klar himmel är en bok som låter läsaren svepas med och förflyttas i tid och rum. Kristin Fägerskjölds debut lovar gott för alla oss som uppskattar historiska romaner.« Betyg 4 av 5, Johanna Wistedt
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klar himmel
 2. +
 3. Svarta vingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svarta vingar av Kristin Fägerskjöld (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Klar himmel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk läsupplevelse

  En fantastisk läsupplevelse där miljöbeskrivningar under andra världskriget tar en till Storbritannien och tre kvinnors liv.
  Själv var jag inte speciellt intresserad av krigsböcker utan upplever de som enormt tråkiga böcker. Men jag får nog backa och omvärdera mina tankar, för mer intressant och välskriven bok där historia möter kärlek och förödelse har nog aldrig varit mer intressant i mina ögon.
  Kristin har förmågan att blanda historia på ett mycket elegant sätt och få mig som lä... Läs hela recensionen

 2. Ointressant in i minsta detalj
  Maria, 13 januari 2021

  Det här boken borde kanske få nåt slags pris för ointresse. Det är som att läsa evighetslånga, trista innehållsförteckningar eller mathandlingslistor. Allt som huvudpersonerna klär sig i, varje steg de tar, allt de gör, äter och säger till varandra redovisas petnoga, helt bortom något som eventuellt kunde haft betydelse för en möjlig historia. Men intrigen är närmast obefintlig, fanns det någon så drunknade den i alla staplade detaljer om allt, och alla personer är lika ointressanta och icke-... Läs hela recensionen

 3. Hurra för ett nytt perspektiv av WW2!
  Åsa, 16 november 2020

  Fin och fantastiskt detaljrik berättelse om kvinnoöden under andra världskriget! Det märks att författaren har gjort grundlig research vilket gör boken trovärdig och "nära". Gillar de små detaljerna av karaktärerna vilket gör dem levande, beskrivningarna av miljöerna och att man får lära känna både personerna och platserna.
  Historien känns genomtänkt och har en spännande röd tråd.
  Skickligt skriven av en debutförfattare och jag vill läsa mer som hon skriver framöver!

  Tack f... Läs hela recensionen

 4. Härlig debutroman
  Lisbeth Boström (Timrå), 26 oktober 2020

  Jag har kommit halvvägs i den här boken som låg bara slumpmässigt råkade på men jag njuter av den och har redan satt nästa bok på bevakning.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kristin Fägerskjöld