När natten är som ljusast (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2020-10-30
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Boel Unnerstad
Originaltitel
When the Moon is Low
Dimensioner
218 x 145 x 28 mm
Vikt
581 g
SAB
Hce
ISBN
9789177992400

När natten är som ljusast

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-30
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Av författaren till Pärlan som sprängde sitt skal.

Fereiba har aldrig upplevt en större kärlek än den till sin make, Mahmoud, och deras familj. De lever ett lyckligt medelklassliv i Afghanistan med utbildning och välbetalda arbeten.

Men deras liv förändras hastigt när krig utbryter och talibanerna tar över makten i landet. Mahmoud, som är civilingenjör, blir måltavla för den nya fundamentalistiska regimen och mördas. Fereiba tvingas fly Kabul med deras tre barn och har bara en chans att överleva: hon måste ta sig till sin syster i England.

Med förfalskade papper påbörjar Fereiba en farlig flykt genom Afghanistan. Utmattad och förkrossad lyckas hon, dold av nattens mörker, ta sin familj över gränsen till Iran och hela vägen till Grekland. Men bland folkmassorna på en stimmig marknad försvinner plötsligt hennes tonårsson, Saleem, från resten av familjen. Fereiba står inför ett omöjligt val, men fortsätter flykten för att rädda de andra medan Saleem dras ned i en mörk undre värld bland papperslösa afghaner som härjar på Europas gator. På varsin sida av kontinenten kämpar Fereiba och Saleem för att nå varandra och för att finna en plats där de kan börja om på nytt.

NADIA HASHIMI är en afghansk-amerikansk författare och barnläkare som bor i Maryland. Hennes debutroman, Pärlan som sprängde sitt skal, har gjort succé över hela världen.

"Läsaren får en inblick i flyktingens omänskliga kamp för överlevnad och värdighet, i ett Europa som blir alltmer avhumaniserat. Boken bär en viktig röst i samhällsdebatten om en av vår tids största kriser. Även om det är en fiktiv historia känns den autentisk." Hanna Gunnarsson, BTJ

"Ett måste att läsa, om gränser och en stark moders kamp att ta sig över dem." O, The Oprah Magazine

"En fantastisk berättelse som ger mig en tankeställare. En bok som berör och som jag absolut rekommenderar!" Lindasbokinsta
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När natten är som ljusast
 2. +
 3. Stjärnor i natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stjärnor i natten av Nadia Hashimi (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När natten är som ljusast. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande
  BookBeauty, 25 december 2020

  En mycket välskriven, spännande och smärtsamt gripande berättelse som levandegör både kvinnoförtryck och det svåra i att behöva söka trygghet i ett annat land, i en annan kultur. Starkt skrivet om kärlek och moderskap, om mod och hopp.
  Språket är högst levande och har ett emotionellt djup som gör att jag lever mig in karaktärernas känslor och svåra umbäranden.
  Boken håller lika hög kvalite' som hennes debut " Pärlan som sprängde sitt skal". Har du inte redan läst den så vill jag starkt rekommendera den.

 2. Läs den!
  Evas bokhörna, 25 december 2020

  Efter att ha läst och förundrats över författarens förra bok, Pärlan som sprängde sitt skal, så hade jag väldigt höga förväntningar även på denna bok. Och mina förväntningar infriades! I denna bok får vi följa Fereba och hennes uppväxt i ett alltmer talibanstyrt och kvinnoförtryckande Afghanistan, och senare även hennes och barnens farliga flykt genom Europa och sökandet efter trygghet och tillhörighet. Fantastiskt välformulerade och vackra beskrivningar av Afghanistan, blandat med realistisk... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nadia Hashimi