Fränder (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (387.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2021-01-18
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Birgitta Wernbro Augustsson
ISBN
9789177993360
Fränder (ljudbok)

Fränder (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-01-18
141
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Boken sträcklästes, det gick inte att lägga den ifrån sig. Man vill veta mer om Noah och Michael. Översättningen är gjord av Birgitta Wernbro Augustsson som visar att detta är en litterär konstform i sig. Lysande! Hennes [Emma Donoghue] berättarkonst är i en klass för sig, hon får språket att lyfta från boksidorna, människorna får liv och nerv." Ölandsbladet

Franskfödde Noah är en pensionerad kemiprofessor som bor på Upper West Side i New York. Han planerar att för första gången sedan han var barn, återvända till sin hemstad Nice. Precis innan Noah ska åka får han ett oväntat samtal från socialtjänsten. Han visar sig vara närmast anhörig till 11-åriga Michael, som behöver bli akut omhändertagen. Motvilligt bestämmer han sig för att ta med pojken på sin resa.
Väl framme i Nice, med den minst lika motvilliga Michael i släptåg, börjar Noah nysta i sin familjehistoria. Det omaka paret har till en början svårigheter med att komma överens, men mitt i deras gnabbande om steak frites och skärmtid börjar de sakta att finna varandra. De märker snart att de har mer gemensamt än de trott.
Fränder är en varm och gripande berättelse om släktskap, att bemöta det förflutna och vad det egentligen betyder att vara en familj.

EMMA DONOGHUE är mest känd för sin kritikerrosade och bästsäljande roman Room, som hon skrev i efterdyningarna av det uppmärksammade Fritzl-fallet i Österrike. Room nominerades till Bookerpriset och den efterföljande filmen har vunnit flera priser, bland annat en Oscar för bästa huvudroll. Emma är född och uppvuxen på Irland, men bor numera i Kanada. "En viktig, rörande roman som stannar kvar hos en långt efter att man läst klart." The Independent
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emma Donoghue