Vad hjärtat aldrig glömmer (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (409.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jessica Pellegrini
Utgivningsdatum
2021-01-27
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Lisbet Holst
ISBN
9789177993384

Vad hjärtat aldrig glömmer Ljudbok

(38 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-01-27

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Fantastisk, stark och välskriven!« Jennies boklista

»Det här är en fantastisk bok, jag älskade den från första sidan och sträckläste. Helt fantastisk.« Veronicas_bok_bak_liv

»En riktigt hjärtskärande kärlekshistoria. Kom ihåg var ni läste om den först när den blir amerikansk storfilm med Meryl Streep!« Kulturtantpellegrini

Trzebinia, Polen, 1939. Alina har vetat att hon kommer att gifta sig med sin bästa vän Tomasz sedan hon var nio år gammal. Som förlovad femtonåring oroas hon inte av ryktena om att nazisoldater närmar sig den polska gränsen. Sakta men säkert kryper ockupationen framåt. Snart slits Alinas lilla by sönder av rädsla och hat. När hela deras liv är på väg att falla samman, försvinner plötsligt hennes älskade Tomasz.
Florida, USA, 2019. Alices mormor drabbas av en stroke och läggs in på sjukhus. Stroken har påverkat mormoderns tal, men med hjälp av bilder och enstaka ord vädjar hon till sitt barnbarn att uppfylla hennes sista önskan: att resa till hennes barndoms Polen och hitta Alices morfar. Morfadern som Alice trodde var död. Vågar Alice lämna sin autistiske son och högpresterande dotter hemma, för att resa till Polen och nysta i familjens dunkla förflutna?

Kelly Rimmer är en storsäljande författare från Australien, där hon bor på landet tillsammans med sin man och deras två barn. Hon har bland annat jämförts med Jojo Moyes, David Nicholls och Nicholas Sparks. I Sverige har tidigare utgivits Jag utan dig och En mors bekännelse, som båda nått stora försäljningsframgångar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vad hjärtat aldrig glömmer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Värdefull historia
  -, 30 mars 2024

  Kelly Rimmer skriver en roman om en familj där man som läsare får pendla mellan nutid och i början av fyrtiotalets Polen. En fängslande och läsvärd bok, både ur historiskt perspektiv och om livet vi lever i nu. Jag rekommenderar boken!

 2. Underbar!
  -, 10 juli 2022

  Fantastiskt viktig, sorglig och så gripande bok om en annan tid med mörka skuggor och ändå hopp om en framtid och ett människovärde. Läs den!

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 9 mars 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Det här är den tredje boken som jag har läst av den australiensiska författaren Kelly Rimmer. Tidigare har jag läst böckerna Jag utan dig och En mors bekännelse. Båda två var mycket bra, och fick 4 av 5 i betyg från mig. Den här boken, Vad hjärtat aldrig glömmer, var snäppet bättre, och får 4,5 av 5 i betyg från mig. Mycket intressant att läsa dom två parallella berättelserna i boken, både den som utspelar sig i Polen under andra världskriget, och den i nutid som... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kelly Rimmer