Tidvatten (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Tidvattenserien (del 1)
Utgivningsdatum
2021-07-26
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Annika Sundberg
Originaltitel
Tidelands
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
178 x 110 x 33 mm
Vikt
264 g
SAB
Hce
ISBN
9789177993421
Tidvatten (pocket)

Tidvatten

(15 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2021-07-26
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
England 1648. En farlig tid för en kvinna att vara annorlunda.

Det är midsommarafton 1648 och England är mitt uppe i ett inbördeskrig mellan den lömske kung Karl I och det rebelliska parlamentet. Konflikten sträcker sig till de mest avlägsna delarna av landet, ända till tidvattenområdena i söder.

Alinor kommer från en släkt med en lång rad av läkekvinnor. I ett sista försök att bryta sig loss från sin våldsamme make står hon en natt under fullmånen på en kyrkogård, och väntar på en vålnad som ska uttala orden som befriar henne. Men istället möter hon James, en ung man på rymmen, och visar honom vägen genom tidvattenområdets förrädiska landskap. Bortom allt förnuft faller de handlöst för varandra.

I en tid av oro och vidskepelse skapar Alinors kunskaper om läkekonst och örter misstanke hos befolkningen i den lilla byn, och hennes skönhet och ambition väcker avund. Snart tar rädslan och avundsjukan över, och byborna bestämmer sig för att ta saken i egna händer.

PHILIPPA GREGORY är en brittisk författare och historiker och har skrivit den berömda romanen Den andra systern Boleyn, som blivit film med Natalie Portman och Scarlett Johansson i rollerna.

"Tidvatten är en metafor för händelser som upprepas om och om igen, in i vår tid. Detta är en riktigt stor och viktig roman." Ölandsbladet

"Wow, vilken magisk bok! Den fängslade mig verkligen, en stark bok som kommer stanna kvar inom mig länge. Välskriven, detaljrik och gripande historisk kärleksroman." Sandras bokinspo

"Författaren är väldigt skicklig i sin gestaltning av den historiska miljön. Det går nästan att känna dofterna i huset, känna smaken av maten och se vissa ansiktsuttryck. Det här är en riktigt bra bok." Bokhyllan min
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tidvatten
 2. +
 3. Mörka strömmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mörka strömmar av Philippa Gregory (pocket).

Köp båda 2 för 144 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tidvatten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fattigas liv på1600-talet
  Fox, 14 december 2021

  Författaren skriver i ett efterord att detta är den första romanen i en serie. Hon vill följa en mycket fattig kvinnas liv framåt i tiden. Det mesta av handlingen utspelar sig på en ö på Englands sydkust, söder om Chichester. Alinor, huvudpersonen, är barnmorska och helbrägdagörare. James Summer kommer till ön. Han ska arbeta som informator till en rikemans son, men den egentliga anledningen till att han befinner sig på ön är något helt annat. De inleder en kärleksrelation.
  Det är många ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Philippa Gregory