Äppelmannen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (285.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Kaldan och Schäfer (del 2)
Inläsare
Lo Kauppi
Utgivningsdatum
2021-06-16
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Helena Stedman
ISBN
9789177993780
Äppelmannen (ljudbok)

Äppelmannen Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-06-16

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En pojke har försvunnit spårlöst från sin skola och journalisten Heloise Kaldan beger sig till platsen för att ta reda på vad som har hänt. På skolgården möter hon sin vän Erik Schäfer som har hand om fallet. Ingen vet vad som hänt pojken men plötsligt dyker hans telefon upp. Det visar sig att han är besatt av pareidoli, det psykologiska fenomen som gör att man ser bilder av ansikten i slumpmässiga föremål. I pojkens telefon hittar de ett fotografi som fångar deras uppmärksamhet, en ladugårdsdörr som liknar ett ansikte. Kan det vara där pojken befinner sig?
Heloise beordras att släppa artikeln hon skriver på, en kontroversiell utredning av soldater med posttraumatiskt stressyndrom, för att istället rapportera om den försvunna pojken. När fallet börjar peka i riktning mot de traumatiserade soldaterna behöver Erik Heloises hjälp att lösa gåtan.
Har pojkens mamma alkoholproblem eller tar hon hjälp av spriten för att lindra ångesten efter sonens försvinnande? Och vem är Äppelmannen som barnen i skolan pratar om?

ANNE METTE HANCOCK är född i Gråsten i Danmark och har bott i både USA och Frankrike. Hon är utbildad journalist och bor idag i Köpenhamn med sin man och två barn. Hennes första bok, Likblomman, vann Danska Deckarakademins debutantpris och 2018 utsågs hon till Årets danska författare. Äppelmannen är den fristående uppföljaren om journalisten Heloise Kaldan och polismannen Erik Schäfer.

"En spännande berättelse med en dramatisk och oväntad upplösning." Kent Lidman, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Äppelmannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 2 juli 2021

    Betyg: 5 av 5 - 📚 - Boken Äppelmannen är den andra boken i en serie om journalisten Heloise Kalden och polisen Erik Schäfer av den danska författaren Anne Mette Hancock. Den första boken heter Likblomman, och den fick högsta betyget från mig. Och den här boken var precis lika bra. Den är välskriven, spännande, oförutsägbar, och jag tycker mycket om huvudpersonerna. Jag ser verkligen fram emot att följa den här bokserien. Rekommenderas absolut till alla som tycker om nordiska kriminalr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anne Mette Hancock