Mysteriet med den försvunna guldskatten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (90.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Stellas & Johns detektivbyrå (del 1)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Alice Sjöberg Brise
Utgivningsdatum
2021-06-09
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
ISBN
9789177994060
Mysteriet med den försvunna guldskatten (ljudbok)

Mysteriet med den försvunna guldskatten Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-06-09

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sommarlovet har börjat. Stellas pappa har skickat sin chaufför Ross för att köra henne till paradisön Smögen, där hon ska tillbringa sommaren. Grannfrun Signe ber Stella att visa hennes nya sommarbarn runt på ön. Det visar sig vara John, tekniknörden från Stellas skola.
En dag får Stella läsa ett gammalt brev som handlar om en försvunnen guldskatt som förbryllat Smögenborna i snart 200 år. När Stella och John åker ut med båten hamnar de mitt i en skattjakt. Plötsligt befinner de sig i ett äventyr av lömska dykare, bortsprungna katter och en stulen, mycket värdefull, ring.
De bestämmer sig för att starta Smögens första detektivbyrå, Stellas & Johns detektivbyrå. Fallen de åtar sig tar med dem på farliga uppdrag som till och med blir en kamp på liv och död. Kommer de att hitta fartyget Sankt Annas försvunna skatt? Och kommer de att lyckas lösa något av fallen?
Första boken om Smögendetektiverna Stella och John baserar sig på delvis sanna berättelser om fartyget Sankt Annas skatt som sjönk i en förfärlig höststorm 1837. Boken utspelar sig i ett somrigt Bohuslän bland fiskarstugor, rosa klippor och blått hav. Men bakom idyllen finns hemligheter gömda och mysterier att lösa. Mysteriet med den försvunna guldskatten är en spännande deckare för barn i åldern 9-12 år.

ANNA IHRÉN är författaren bakom succéserien Morden på Smögen och Jubileumsserien. Hon har tillbringat alla sina somrar på Smögen i Bohuslän. Nu debuterar hon som barnboksförfattare med serien om Smögendetektiverna Stella och John.

"Boken är riktigt spännande. Anna Ihrén fångar stämningen vid havet väl och språket är målande, inget för nybörjarläsaren, men perfekt för den som fått i gång läsflytet. Hoppas på fler böcker om Stella & Johns detektivbyrå!" Marianne Ericson, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Ihrén