Såld på en måndag (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (314.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
John Lalér
Utgivningsdatum
2022-06-08
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Emö Malmberg
ISBN
9789177994695

Såld på en måndag Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-06-08

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Två barn till salu.

Skylten är en sista utväg. År 1931 kan man finna den utanför en bondgård i Pennsylvania, men under depressionen med dess konkurser, matbrist och trasiga drömmar hade den kunnat stå var som helst i USA, skriven av vilken förälder som helst som stod inför omöjliga val.

För reportern Ellis Reed väcker skylten starka minnen från hans eget förflutna. Han tar ett fotografi av barnen, dock inte avsett för publicering. Men när bilden ändå trycks och leder till hans stora genombrott blir konsekvenserna mer förödande än han kunnat föreställa sig.

Lillian Palmer tyngs av sitt eget ansvar i det som hände. Hon är alldeles för bekant med sorgen hos barn som betraktas som oönskade. Nu måste hon och Ellis Reed bestämma sig för hur mycket de är villiga att riskera för att försöka laga en splittrad familj.

Såld på en måndag är inspirerad av ett verkligt tidningsfotografi. Det är en stark roman om konsekvenserna av våra handlingar och om vad vi är beredda att göra för dem vi älskar.

KRISTINA MCMORRIS har vunnit flera prestigefyllda utmärkelser och nomineringar för succéromanen Såld på en måndag. Den har legat på New York Times och USA Todays bästsäljarlistor och har sålt i nästan en miljon exemplar. Kristina McMorris bor i USA med sin man och deras två söner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Såld på en måndag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som måste läsas
  -, 26 augusti 2023

  Mycket bra driv i boken. Intressant och spännande. Mänsklig. Jag kunde inte släppa boken.
  /M. Holmgren

 2. En bok som verkligen berör!
  Boktagen (Malmö), 28 maj 2023

  Ett foto som visar på mänsklig desperation i svåra ekonomiska tider berör och väcker tankar.
  Författarinnan tar mig enkelt och skickligt rakt in i 1930-talets USA med nödår, svält, alkoholförbud, rivaliserande gangsters och segregation. Jag ser tidningens nyhetsredaktion framför mig och känner med Ellis som kämpar för att få ett drägligare liv. Jag är fast direkt och vill veta hur det går för barnen, Geraldine, Lillian, Sam och Ellis.
  Intrigen håller mitt intresse ända till sista sidan. Rekommenderas!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kristina McMorris