I drottningens närhet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
600
Utgivningsdatum
2022-07-06
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Lillemor Binett
ISBN
9789177994770
I drottningens närhet (e-bok)

I drottningens närhet E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-07-06
59 109 Du sparar 50 kr!
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
1500-talets England karaktäriseras av intriger och ond bråd död. När Henrik VIII dör efterlämnar han två döttrar: Maria och Elisabet. Maria ärver tronen och hennes regeringstid går till historien som en tid av religiös fanatism och förföljelse. Hon kallas Maria den blodiga. Men även hennes syster är beredd att gå väldigt långt för att få styra England.

Spanska inkvisitionen brände Hannahs mor på bål. Sedan dess är Hannah på flykt. Hon och hennes far tror att de kan leva i trygghet i England som under Henrik VIII blivit protestantiskt. Men allt förändras när kungens äldsta dotter blir drottning. Hon är hängiven katolik och har nära band till Spanien.

När drottningen väljer Hannah till sin förtrogna befinner sig Hannah plötsligt i intrigernas centrum. Hannah får aldrig låta någon ana att hon är judinna då varje felsteg kan leda till döden. Men snart dras hon in i de hemliga planerna på att störta drottningen. Mitt i denna rasande maktkamp står Hannah som tvingas till både lojalitet och svek.

PHILIPPA GREGORY är en brittisk författare och historiker. LB Förlag har gett ut fyra av hennes böcker: Tidvatten, Mörka strömmar, Den andra systern Boleyn och I drottningens närhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »