Flyktdjur (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (310.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Hanna Fred Ekman
Utgivningsdatum
2022-08-24
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
ISBN
9789177994824

Flyktdjur Ljudbok

(11 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-08-24

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Etel växer upp på en gård i Mellansverige. På gården finns fyra shirehästar, världens största hästras. De fyra djuren är starka och lynniga, men snälla om man behandlar dem på rätt sätt. Ungefär som Johan, gårdens ägare.

När Etel föddes försvann hennes pappa. Ryktet säger att han emigrerade till Amerika. Kvar lämnade han Etel och hennes mamma, som själv bara var ett barn. Utan att kunna välja tvingades faderns yngre bror Johan att ta ansvar både för dem och för släktgården.

Etel älskar hästarna och gör sitt bästa för att Johan ska bli nöjd med henne. Hon vet att han ibland hamnar i perioder av oförklarligt tungsinne. När hon en dag blir djupt förälskad i Karl väljer hon att flytta och leva ihop med honom. Trots att Johan gör allt för att förhindra det.

Flyktdjur är en uppväxtskildring och ett familjedrama med en krypande spänning som närmar sig den psykologiska thrillern. Inger Frimansson har inte för inte kallats för den psykologiska thrillerns mästare.

INGER FRIMANSSON är en av våra mest lästa spänningsförfattare. Hon har gett ut över fyrtio böcker och är översatt till sjutton språk. Bland de många utmärkelser hon fått kan nämnas Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman vid två tillfällen, för God natt min älskade (1998) och Skuggan i vattnet (2005). Ungdomsromanen De starkare tilldelades priset Spårhunden för bästa barn- och ungdomsdeckare (2009). Sedan tjugo år är hon bosatt i Södertälje med sin man.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flyktdjur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Känner inte igen Inger F
    -, 27 augusti 2022

    Har slukat all Frimanssons böcker med glädje men i denna bok känner jag inte igen Frimansson alls. Kommer på mig själv att titta ett par ggr om det verkligen är Inger F som är författaren till denna bok. Att man dessutom valt en så dålig inläsare gjorde att jag gav upp två timmar in i boken. Mycket besviken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Inger Frimansson