Svarta vingar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Krigets kvinnor (del 3)
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2022-10-14
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
190 g
SAB
Hc
ISBN
9789177994985
Svarta vingar (pocket)

Svarta vingar

(1 röst)
Pocket Svenska, 2022-10-14
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I Sverige är oron för ett tyskt angrepp stor år 1940. Nazisterna har intagit Danmark och Norge, kvar är endast Sverige som ligger som en isolerad ö omgiven av ockuperade länder. Ilse anländer till Strängnäs från Tyskland för ett hemligt uppdrag. Hon bär på ett sorgligt förflutet och drivs av hämndbegär. Disa sliter hårt som förplägningslotta på regementet i samma stad, men har en dröm om att en dag öppna sitt eget kafé.

En sensommardag kommer Betsy in i bilden. Betsy både ser ut och agerar som en filmstjärna och hon fängslar alla hon möter på gott och ont. Disa blir förvånad när Betsy väljer henne till sin förtrogna men ju mer de lär känna varandra desto mer uppskattar de varandras sällskap. När höstmörkret sänker sig börjar en rad märkliga händelser inträffa på regementet. Jakten på en syndabock börjar och plötsligt anklagas Disa, Betsy och de andra lottorna för att läcka information som kan röja rikets säkerhet. Förhoppningen om att kriget ska ta slut så att livet kan bli som vanligt igen verkar långt borta. Vad är sanning och vad är lögn, vem är god och vem är ond? Svarta vingar är en roman om dubbelliv, vänskap och falskhet i en tid när alla misstänker alla.

KRISTIN FÄGERSKJÖLD är född 1974 och har alltid haft ett passionerat intresse för historia. Svarta vingar är hennes tredje roman och den avslutande delen i den löst sammanhållna serien Krigets kvinnor om tiden runt andra världskriget. De första hyllade delarna heter Klar himmel och Nattens färger.

"En sträckläsarbok som håller fast läsaren till sista sidan." - BTJ

"Kristin Fägerskjöld skildrar med stor inlevelse 1940-talets svenska vardagsliv." - Ölandsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svarta vingar
  2. +
  3. Klar himmel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klar himmel av Kristin Fägerskjöld (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristin Fägerskjöld