Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2023-09-18
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
19 x 234 x 178 mm
Vikt
735 g
SAB
O
ISBN
9789177996118
Urbant kaos : så klarar du kriser i det moderna samhället (inbunden)

Urbant kaos : så klarar du kriser i det moderna samhället

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-18
259
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Urbant kaos : så klarar du kriser i det moderna samhället Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Genom att lättläst och kunnigt beskriva de globala utmaningarna, som världsekonomin, cybersäkerheten och energi- och livsmedelsförsörjningen, visar Niklas Kämpargård att det inte räcker med att köpa på sig några extra batterier eller torrsoppor. Mycket handlar om att analysera omvärlden, liksom den egna vardagen och samtidigt se sin roll i samhället, eftersom kriser och katastrofer hanteras gemensamt. En viktig bok, som på riktigt stimulerar till eftertanke." Maja Aase, BTJ

"Som en en jävligt bra föreläsning." Niklas Larsson och Anette Staaf, podden Hemberedskap

Inte sedan oljekrisen på 1970-talet har bristen på energi varit lika stor som i dag, inte bara i Sverige utan i hela Europa. Dessutom präglas vardagen av stigande elpriser, hög inflation, bristande lagerhållning och bolåneräntor som påminner om dem på 80-talet. Krig i Europa, rustande arméer och maktgalna män. Det är inte utan orsak som vi är oroliga.

Hur ska vi egentligen tänka för att inte känna oss uppgivna när snudd på allt vi gör är beroende av någon annan? Hur blir vi kvitt känslan av att vara fast i en struktur där vi inte kan påverka mycket mer än vår egen beredskap?

Urbant kaos - så klarar du kriser i det moderna samhället är en handbok som hjälper oss att tänka förebyggande och välja rätt i en snabbt skiftande vardag. Det är hög tid att preppa smart och rusta för en osäker värld, där falska rykten och medvetna påverkansoperationer initieras för att underminera vår trygghet och sätt att tänka. Vi bör säkerställa tillgången till rent vatten, fylla skafferiet och planera för hur vi håller värmen i en krissituation. Vi behöver förbereda oss på olika scenarier långt innan de händer på riktigt. Så här gör du.

NIKLAS KÄMPARGÅRD är författare, fotograf och föreläsare. Han har skrivit flera böcker om självhushållning, odling och krisberedskap, bland annat Krishandboken och Lev som en bonde. LB Förlag har tidigare gett ut fyra böcker av Niklas: Svemester: så reser du smart och hållbart i Sverige, Svemester vinter, Vara ute och Vandra året om.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Urbant kaos : så klarar du kriser i det moderna samhället
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Urbant kaos : så klarar du kriser i det moderna samhället. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Krishantering
  Bosse, 11 oktober 2023

  Den bästa boken på länge när det gäller hur vi hanterar kriser.
  Kan verkligen rekommendera denna bok till de som söker lösningar på vårt beteende vid kriser.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Niklas Kämpargård