Stenmannen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-22
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
215 x 140 x 28 mm
Vikt
555 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789177996125
Stenmannen (inbunden)

Stenmannen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-22
230
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stenmannen Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Jag beundrar hennes språk, tonen, uttrycket, närheten, träffsäkerheten, känslan för detaljer och effekter. En roman med spänning in i det sista". Jönköpings-Posten

"Inger Frimansson är en av våra största deckarförfattare och kan jämföras med de internationellt erkänt yppersta i detta märkliga skrå. Här är ännu ett exempel på hennes romankonst, som det är en glädje att på det allra varmaste rekommendera." Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet

"Styrkan i Frimanssons bok är de övertygande barnporträtten. Intrigens enkelhet framhäver kraften i de individuella ödena." Kerstin Bergman, Kristianstadsbladet

En tidig morgon råkar tioårige Isak bevittna hur två män bråkar ute på isen på Södertälje kanal. En av dem lyfter upp en sten och slår ihjäl den andre. Den livlösa kroppen sparkas ner i isrännan. Isak försöker fly, men mördaren har sett honom och tar upp jakten. Han undkommer i sista minuten.

Väl hemma upptäcker Isak att han tappat sin mobil. Efter några timmar går han tillbaka och letar men förgäves. Han förstår att mördaren måste ha tagit den. Isaks syster, Peggy Sue, anklagar honom för att terrorisera henne genom att ringa upprepade gånger utan att säga något när hon svarar. Han tvingas då erkänna att han tappat mobilen, men vågar inte berätta om det han bevittnat på isen.

Peggy Sue ser sin lillebrors förtvivlan. Utan att nämna något söker hon upp personen som tagit mobilen för att få tillbaka den. Han visar sig vara snygg och charmig. Den femtonåriga Peggy Sue blir djupt förälskad.

INGER FRIMANSSON är en av våra mest lästa spänningsförfattare. Hon har gett ut över fyrtio böcker och är översatt till sjutton språk. Bland de många utmärkelser hon fått kan nämnas Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman vid två tillfällen, för God natt min älskade (1998) och Skuggan i vattnet (2005). Ungdomsromanen De starkare tilldelades priset Spårhunden för bästa barn- och ungdomsdeckare (2009). Sedan tjugo år är hon bosatt i Södertälje med sin man.

"Jag sträckläste. När Inger Frimansson skriver ligger faran alltid på lur." Karin Wahlberg

"En ny suggestiv berättelse av det psykologiska dramats drottning, Inger Frimansson." Anna Jansson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stenmannen
  2. +
  3. Döda kvinnor förlåter inte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döda kvinnor förlåter inte av Katarina Wennstam (inbunden).

Köp båda 2 för 459 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stenmannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. 4 av 5
    @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 16 oktober 2023

    Som vanligt lyckas Inger med att få mig fångad av boken. Jag har läst alla hennes böcker som är fantastiska. Jag gillar hennes sätt när hon beskriver både miljö och karaktärer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Inger Frimansson