Tjuvlyssnaren (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (181.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2024-01-31
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
ISBN
9789177996668

Tjuvlyssnaren Ljudbok

(80 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2024-01-31

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Febrig, spännande berättelse, liksom filmisk. Otroligt dramatiskt och samtidigt väldigt lågmält, och drastisk humor. Älskar Tjuvlyssnaren! Johan Anderblad, TV4 Nyhetsmorgon

Jag är ingen tjuvlyssnare. Jag vill egentligen inte veta vad andra människor har för sig. Det man inte lägger sig i behöver man inte dra sig ur, det är egentligen inte svårare än så.

Karl-Gunnar Hammarkvist är 64 år, revisor och ensam. Så hade det nog förblivit om han inte tvingats lämna lägenheten han bott i under nästan hela sitt liv för att tillbringa några veckor i en provisorisk våning. Här gör han sig hemmastadd och ser det hela som ett rätt trevligt avbrott i vardagen tills han en kväll råkar höra ett samtal som pågår på andra sidan väggen.
Det han uppfattar skär rakt igenom det pansar han byggt upp omkring sig sedan årtionden, och han blir besatt av att hitta kvinnan som sagt det hon sagt hos grannen. I jakten på den okända tvingas Karl-Gunnar ompröva allt sitt arbete, sina relationer och sin moral. Framför allt konfronteras han med det han så länge förträngt. Det fruktansvärda misstag som ledde till en katastrof och till att kärleken för alltid försvann ur hans liv.
Men är det möjligt att försonas också med det värsta? Går det att börja om på nytt?
Tjuvlyssnaren är berättelsen om ett liv som blev som det blev på grund av omständigheterna och att det inte går att göra något åt. Tills den dag det gör det.

MARIA ERNESTAM debuterade 2005 med Caipirinha med Döden och är sedan dess känd för sina egensinniga och välskrivna romaner, där hon balanserar spänning, allvar och humor. Hon är utgiven i elva länder, har deltagit i novellsamlingar i såväl Sverige som utomlands och är flerfaldigt prisbelönt. Tjuvlyssnaren är hennes fjortonde roman.

"Ernestam har en säregen ton och Tjuvlyssnaren kräver läsarens närvaro, även om den varken är svårläst eller komplicerad, snarare förrädiskt lättläst och positivt egendomlig." Anna Thurfjell, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Tjuvlyssnaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra
  -, 10 april 2024

  Så bra inläst av Magnus Roman. Och så spännande - och allvarligt - om ett livsöde. Jag sträcklyssnade hela boken.

 2. Som en film
  Birgitta Noreus (Solna), 6 april 2024

  En riktig liten pärla. Berörande och lite smärtsam historia med en twist

 3. Mycket bra.
  - (Ystad), 22 mars 2024

  Härlig uppläsare. Bra handling. Lagom lång.

 4. Föll inte i min smak.
  Hanney, 13 mars 2024

  Trevligt berättande. Märklig berättelse som inte föll mig i smaken. Helt okej språkligt.

 5. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 22 februari 2024

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Författaren Maria Ernestam har gett ut uppåt ett femtontal böcker, men jag har bara läst två av dom tidigare, och det var för över tio år sedan. Caipirinha med Döden och Öga för öga, tass för tass, heter dom två böckerna som jag har läst, och jag minns att jag tyckte att dom var bra. Den här boken, Tjuvlyssnaren, är helt ny, och kom ut i mitten av januari. Och jag tyckte att även denna bok var bra. En lite annorlunda roman, välskriven, lättlyssnad, och tänkvärd b... Läs hela recensionen

 6. Charmig
  H3, 16 februari 2024

  En historia om livet och dess oförutsägbarhet

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Maria Ernestam